Előfizetői tartalom

Magyar kézbe kerülhet a budapesti reptér - De miért venne bárki egy járvány közepén pont repteret?

A budpesti reptér több tulajdonosnál megfordult a 15 évvel ezelőtti privatizációja óta; volt brit, német, legutóbb pedig kanadai kézben. Hamarosan pedig ha minden igaz, magyar befektetőké lehet - legalábbis már ajánlatot tett a reptérre egy konzorcium Jellinek Dániel és az Indotek Csoport vezetésével. A Budapest Airport mögött jó évek vannak, a járvány kitöréséig a forgalom és a bevételek folyamatosan növekedtek és stabilan nyereséges volt a cég. A koronavírus-válság pedig lejjebb hozta az árazási szinteket, így ideálisnak tűnik az időzítés, ha valaki repteret szándékozna venni.

Így cserélődtek a tulajdonosok a budapesti reptérnél Azóta, hogy az állam eladta a budapesti repülőteret, több tulajdonos kezén is megfordult a cég. A Budapest Airport privatizációja 2005. decemberében zajlott le, ekkor a repülőtér 75 évre szóló üzemeltetési jogát a brit BAA International szerezte meg, több mint 460 milliárd forintért. Alig két évvel később, 2007-ben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái