Előfizetői tartalom

Itt az új őrület, most robbanhat be igazán a kannabisz biznisz

Kamala Harris, a demokraták alelnökjelöltje egy múlt heti vitán arról beszélt, hogy a demokraták győzelme esetén dekriminalizálnák a marihuána fogyasztását az Egyesült Államokban. A hírre meglódult a kannabisz termesztésével, feldolgozásával, értékesítésével foglalkozó cégek árfolyama, ami újra ráirányította a befektetők figyelmét a szektorra, amelynek vállalatainak bevétele már most is meredeken emelkedik, igaz, legtöbbjük még mindig veszteségesen működik, ennek ellenére több milliárd dollár piaci értékűre hízta a kannabiszcégek az elmúlt hónapokban. Megnéztük, mit érdemes tudni a szektor vállalatairól, és melyiknek a részvényében van fantázia.

Miért forró téma a marihuána?

A legutóbbi alelnökjelölti vitán a demokrata Kamala Harris kijelentette, hogy Joe Biden megválasztása esetén a demokrata elnök regnálása alatt

országos szinten dekriminalizálnák a marihuána fogyasztását.

Joe Biden a dekriminalizáláson kívül át is sorolná a marihuánát, egész pontosan a szabályozott anyagok második jegyzékére (Shchedule 2).  Ez az átsorolás számos orvosi célú kutatás és beruházás előtt megnyitná a kapukat a kannabisszal foglalkozó vállalatok számára, nem beszélve az eddig kétes finanszírozási lehetőségekről; amennyiben ugyanis hivatalosan, országos szinten is legális lesz a marihuána fogyasztása, ebben az esetben a nagyobb pénzintézeteknek sem kell félniük az említett vállalatok finanszírozásától.

Miről szól még a cikk?

  • Joe Biden megválasztása esetén dekriminalizálhatják a marihuánafogyasztást az USA-ban.
  • Kanadában 2018-ban legalizálták országos szinten a marihuána fogyasztását, ez példaként szolgálhat az Egyesült Államok számára is.
  • Több vállalat is profitálhat a szabályozás változásából, a tőzsdei cégek árfolyama már reagált is a bejelentésre.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés