Előfizetői tartalom

Váratlan fejlemény miatt fenyegeti csőd a Dunaferrt

Záhony térségében vágányzár lépett életbe múlt héten vasúti karbantartási munkálatok miatt, amely olyan iparvágányokat is érint, amelyen keresztül a dunaújvárosi vasműbe érkezik az alapanyag. Logisztikai forrásaink szerint emiatt elakadt a Dunaferr alapanyag-ellátása, ami veszélyezteti a folyamatos termelést és már rövid távon súlyos következményekkel járhat az egész gyárra nézve. A MÁV szerda este válaszolt megkeresésünkre, megerősítette a vágányzár hírét, egyúttal hangsúlyozta: Dunaferr vasúton történő nyersanyag-ellátása folyamatosan biztosított.

A Portfolio értesülései szerint akár már a héten leállhat a nyersvas és acéltermelés a Dunaferrben, ha a MÁV vágányzára továbbra is megakadályozza, hogy a vállalatnak szánt nyersanyagokat tartalmazó vasúti kocsik Záhony térségéből továbbhaladjanak Dunaújvárosba. Egy, a logisztika és szállítmányozás területén dolgozó szakember elmondása szerint ez egyet jelenthet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái