Előfizetői tartalom

Három fontos szavazás volt az Egyesült Államokban - Mutatjuk, mi az, amibe érdemes fektetni

Nem csak az elnökválasztás miatt volt érdemes tegnap figyelni a tőzsdéket, több olyan esemény és szavazás is zajlott az Egyesült Államokban, ami a befektetőket is érintheti. A kannabisz vállalatok, a sportfogadó cégek és egyes autómegosztással foglalkozó vállalatok részvényárfolyamában komoly mozgásokat tapasztalhattunk, miután több olyan javaslatot is elfogadtak az USA-ban, ami az említett szektorok piacait bővíti, illetve a működést megkönnyítő szabályozások kerültek bevezetésre. Jim Cramer, a CNBC megmondóembere is megszólalt az események tőzsdékre gyakorolt hatásáról, elemzésünkben közelebbről is megvizsgáltuk az általa favorizált vállalatokat, megnéztük, hogy mik az elemzői kilátások a kiszemelt cégek jövőit tekintve.

Marihuána legalizálás – Green Thumb

Ahogy arról már tegnap, az amerikai piacnyitás után is beszámoltunk, az elnökválasztás napján a marihuána rekreációs célú fogyasztásának legalizálásáról is szavaztak Arizonában, New Jerseyben Montanában és Dél-Dakotában, Missisippiben az orvosi marihuána legalizálásáról döntöttek. Ezzel a lépéssel a rekreációs marihuána piaca már az USA 15 államára és több, mint 110 millió lakosára terjed ki., az orvosi marihuána piaca pedig az ország felét fedi már le.

A szektor számára örömteli hír ellenére a kannabisz vállalatok részvényárfolyamai mégis nagyot estek tegnap, ez Jim Cramer szerint annak tudható be, hogy a tiszta demokrata győzelem esélye (azaz a “kék hullám”) elszállni látszott – amennyiben összejött volna a demokraták totális győzelme, akkor országos szinten is komolyabb esélye lett volna a kannabisz legalizálásának Cramer elmondása alapján, ennek az esélynek az elszállását árazhatták a befektetők tegnap. A kannabisz bizniszben tevékenykedő vállalatokat tömörítő MJ ETF 3 százalékkal került lejjebb tegnap, idén egyébként 34 százalékkal került lejjebb az index értéke,

de komoly eséseket láthattunk az egyedi papírok szintjén is, például a legnagyobb piaci kapitalizációval rendelkező, kanadai kannabisz vállalat, a Canopy árfolyama 7,3 százalékot esett,

Miről szól még a cikk?

  • Nemcsak az elnök személyéről szavaztak tegnap az Egyesült Államokban, több, árfolyamokat megmozgató esemény is zajlott.
  • Jim Cramer szerint a tegnapi események tükrében érdemes lesz figyelni három szektort a jövőben.
  • Közelebbről is megnéztük a guru kedvenceit, utánajártunk, hogy valóban jó befektetések lehetnek-e.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés