Előfizetői tartalom

Ez még a Teslánál is nagyobb sztori lehet, egyből meg is próbálták kivégezni

Az elmúlt napok egyik izgalmas tőzsdei sztorija az egyesek által már az új Teslaként is emlegetett kínai EHang volt. 2021-ben fontos szerződéseket és stratégiai partnerségeket kötött a magát a világ első számú önvezető légijármű (AAV) technológiai vállalataként reklámozó cég, nagyon magasak lettek az elvárások, a részvényárfolyam csak idén több, mint 500 százalékot szárnyalt. Ekkor érkezett egy leleplező elemzés a Wolfpack Research nevű short-selling cégtől, ami pár óra leforgása alatt mindent a feje tetejére állított. Adódik a kérdés, hogy egy újabb Luckin Coffee-szerű csalásról van-e szó, vagy a mostani egy soha vissza nem térő beszállási alkalom lehet a "világ első légitaxiját" gyártó vállalat részvényeibe?

Mit kell tudni az EHangról? Az elmúlt napokban egyre több kisbefektetői fórum és Youtube-csatorna volt hangos az önvezető légi jármű (AAV,  autonomous aerial vehicle ) technológiától, a városi légi közlekedéstől (UAM, urban air mobility) és úgy általában a drónkészítő cégektől: azt azonban még közel sem mondhatjuk, hogy a GameStophoz vagy a kannabisz-szektor vállalataihoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés