Előfizetői tartalom

Négy lábon járó befektetési őrület hódít

A koronavírus-válság alaposan megkeserítette emberek millióinak az életét, ám a tömeges otthonmaradásnak mégiscsak voltak egyértelmű haszonélvezői – nem mások, mint a kisállataink. Egyre több büszke gazdit lehet látni mindenfelé a kutyafuttató parkokban, egyre többen tekintik családtagjuknak a kis szőrpamacsokat. Ennek apropóján a Morgan Stanley elemzői alaposabban is körüljárták a témát, megnézték, hogyan alakult számokban az állattartási kedv az Egyesült Államokban, illetve mi várható a jövőben ezen a téren. Természetesen a befektetések oldaláról is meg lehet fogni a dolgot, elemzésünkben alaposan körülnézünk a kisállatokkal foglalkozó, tőzsdén jegyzett cégek háza táján, megnézzük, hogy akadnak-e jó befektetések a szektorban.

A koronavírus legcukibb nyertesei

A koronavírus rendesen felborította az emberek életét, ám a háziállatok számára ez az időszak maga volt a földi paradicsom: folyamatosan otthon voltak velük a gazdik, elárasztva őket törődéssel és mindenféle jutalommal. Egyre népesebbé váltak az állatbarát parkok, egyre több kutyasétáltatóval lehet találkozni az utcákon és egyik pillanatról a másikra házi kedvenceink a korábbiaknál még inkább a család fontos és nélkülözhetetlen tagjai lettek.

A trendet felismerve a Morgan Stanley stratégái alaposan körüljárták a témát, és arra jutottak, hogy

az amerikai állattartás mértéke több, mint háromszorosára nőtt a járvány során,

Miről szól még a cikk?

  • A koronavírus és az otthonmaradás egyértelmű haszonélvezői: a kisállataink
  • Hogyan alakult az állattartási kedv a pandémia alatt, meddig maradhat velünk a növekvő trend?
  • Milyen tőzsdén jegyzett cégek profitálhatnak a helyzetből?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés