Előfizetői tartalom

Sokak szerint ciki, mégis egyre trendibb őrület, amivel óriásit lehet szakítani a tőzsdén

A globális koronavírus-járvány és az otthonokban önkéntelenül eltöltött több, mint egy éves remete-életmód alaposan megváltoztatta a mindennapjainkat és szokásainkat, ez megmutatkozott például a tőzsdei befektetések iránti érdeklődés fellángolásában, a kisállattartás hirtelen megugró népszerűségén és persze az öltözködési szokásainkon és a divathoz fűződő viszonyunkon is. Az utóbbi változásból tudott nagymértékben profitálni a 2000-es évek végén divatos, ikonikus lyukacsos papucsot gyártó Crocs vállalat, aminek a részvényárfolyama elképesztő ralit produkált tavaly március óta, az utolsó negyedéves jelentésük után pedig valóságos őrület alakult ki a részvény körül a remek teljesítménynek és a jövőbeli várakozásoknak köszönhetően. De vajon maradt még tere az emelkedésnek, meddig tarthat a 2020 márciusa óta töretlenül emelkedő trend? Többek között ennek járunk utána elemzésünkben.

Megint trendi a lyukacsos papucs

A globális pandémia és az otthonmaradási kényszer alaposan megváltoztatta a hétköznapjainkat és a szokásainkat, ez megmutatkozott többek között a tőzsdei befektetések iránti érdeklődés fellángolásában, a kisállattartás hirtelen megugró népszerűségén és persze az öltözködési szokásainkon és a divathoz fűződő viszonyunkon is. 

Többek között ez lehet az oka annak, hogy újabb aranykorát éli a kényelmes otthoni és kertben felvehető lábbeliket kínáló, papucsaikon ikonikus lyukakkal operáló Crocs. Ha az ember a szívére teszi a kezét és őszintén belegondol, az ismerősi körében, vagy akár a saját háztartásában is vélhetően találkozhatott mostanában a 2000-es években divatos, közmegítélés által szép szóval is csúnyának bélyegzett papucsokkal.

kép3
Egy híres amerikai előadóművész, Questlove aranyszínű Crocs-ban feszít a 2021-es Oscar-díj gálán, forrás: Getty Images

A Lyst globális divatelemző platform 2020-as beszámolója szerint

Miről szól még a cikk?

  • Az otthonmaradás egyik nagy nyertese: őrület a Crocs-papucsok háza táján
  • Hogyan teljesített a vállalat, mi a helyzet az árfolyammal?
  • Maradt még tere az emelkedésnek, érdemes még beszállni?

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái