Előfizetői tartalom

Napenergia: itt az új szabályozás, így utasíthatják el a naperőművek hálózati csatlakozási igényét

A villamosenergia-rendszerbe befogadható nap- és szélerőművi teljesítőképességre vonatkozó korlátot határoz meg az átviteli rendszerirányító a jövőben fél évente, melynek során a villamosenergia-rendszer üzembiztonságának biztosíthatósága lesz a fő szempont - derül ki az április 14-i Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből. A meghatározott korláton felül beérkező csatlakozási igényeket a hálózati engedélyesek (elosztóhálózat-üzemeltetők) elutasítják, hacsak a benyújtók nem vállalják a villamosenergia-rendszer teljesítmény-egyensúlyának fenntartását biztosító bizonyos műszaki feltételek teljesítését.

A teljesítőképességi korlát, valamint a csatlakozási igény erre hivatkozással történő elutasíthatóságának bevezetésére azért van szükség, hogy továbbra is biztosítható legyen a magyarországi villamosenergia-rendszer teljesítmény-egyensúlya és a kiegyenlítő szabályozási kapacitások, ezáltal lényegében a villamosenergia-rendszer üzembiztonsága - áll a háztartási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés