Ma már elég egy applikáció, és máris érintéses fizetéseket lehet fogadni
Üzlet

Ma már elég egy applikáció, és máris érintéses fizetéseket lehet fogadni

Portfolio
A SimpleBusiness applikáció új érintéses funkciója segítségével, valamennyi elfogadóhely számára elérhetővé tette az elektronikus fizetés legnépszerűbb formáját. Az alkalmazás eddig is négy – két QR-kód alapú és két fizetési linken alapuló – fizetési opciót kínált, ez a csomag bővül most egy ötödik elemmel, a bankfüggetlen érintéses fizetési funkcióval, aminek részleteiről dr. Al-Absi Gáber Seif-et, az OTP Mobil ügyvezető-helyettesét és egyben üzletfejlesztési és értékesítési vezetőjét kérdezte a Portfolio.

A koronavírus-járvány felgyorsította a személyes kapcsolattartást nem igénylő digitális megoldások, szolgáltatások terjedését. A vásárlói szokások átalakulását jól mutatják a Központi Statisztikai Hivatal adatai is, miszerint a magyar lakosság 70,6 százaléka vásárolt online 2021-ben, ami csaknem 5 százalékos bővülés 2020-hoz képest. Az online kasszát használó kereskedők, szolgáltatók mindennapjaiban fontos változás volt, hogy a 2021. január 1-jétől érvényes jogszabályváltozás miatt biztosítaniuk kellett az elektronikus fizetés lehetőségét vásárlóiknak, megrendelőiknek, ami szintén ösztönzően hatott a készpénzmentes tranzakciók számának alakulására. A fejlődésben rejlő lehetőségeket számos, a digitalizáció térnyerését támogató piaci szereplő igyekszik kihasználni. Az OTP Mobil a felhasználói igényekre reflektálva fejlesztette tovább a SimpleBusiness alkalmazást.

Milyen jellegű cégeket céloz a szolgáltatás, milyen típusú vállalkozásoknak lehet a leghasznosabb igénybe venni? Ott is megérheti alkalmazni, ahol már van valamilyen bankkártyaleolvasó vagy érdemes lehet akár lecserélni egy korábbi konstrukciót?

A SimpleBusiness és azon belül az érintéses, SoftPOS funkció minden vállalkozás számára optimális megoldást nyújthat, legyen szó kisebb, éves szinten 30 millió forint alatti forgalmú cégekről, de a nagyobb partnereink számára is kényelmesebb alternatíva lehet. Gondoljunk csak a nagykereskedelmi cégekre vagy futárszolgálatokra, ahol az alkalmazásunk esetében nincs szükség egy újabb eszközt maguknál tartani, elegendő a mobiltelefon vagy egyéb Android alapú készülék. Már integrált megoldás is elérhető az applikációra építve, így akár egy másik kereskedői applikációval, illetve hamarosan már háttérrendszerekkel is képes lehet kommunikálni.

A SimpleBusiness nagy előnye, hogy több fizetési alternatívát is fel lehet kínálni a használatával. A linkes fizetési opciónak köszönhetően például nem is kell egy légtérben tartózkodnia a kereskedőnek és a vásárlónak ahhoz, hogy végbe menjen a fizetési folyamat, így akár egy online jógaóráért is gördülékenyen lehet fizetni.

Al-Absi Gaber Seif
Dr. Al-Absi Gáber Seif, az OTP Mobil ügyvezető-helyettese, üzletfejlesztési és értékesítési vezetője.

A kereskedőknek, vállalkozóknak a tevékenységüket megvizsgálva érdemes mérlegelni és dönteni arról, hogy mely megoldás a leginkább testhezálló számukra.

A SimpleBusiness sokaknak jelenthet jó alternatívát, hiszen költség- és időhatékony az üzembe helyezése, ráadásul nincs szükség extra eszköz telepítésére, sőt bankfüggetlenül, forgalmi elvárás nélkül igénybevehető.

Milyen költségekkel kell számolnia a vállalkozásoknak?

A szolgáltatás havidíja 990 forint, az első 6 havi díjat egy összegben szükséges fizetni a csatlakozáskor. Továbbá forgalmi jutalékkal is kell számolni, ami az instant transzfer (azonnali átutalás) esetén 0,99% helyett a hónap végéig kedvezményesen 0,69%, bankkártyás fizetés esetén (érintéses, QR és linkes) pedig 0,99% helyett 0,69%. Kártyás tranzakciók esetében ezen felül számolni kell még rendszerdíjjal, illetve a bankközi jutalékkal is. A 0,69%-os kedvezményes kereskedői jutalék a Mastercard támogatásával 2022.09.30-ig érvényes.

Hány felhasználója van jelenleg a szolgáltatásnak és milyen növekedéssel számolnak a következő egy évben?

A SimpleBusiness szolgáltatáshoz a tavalyi évben közel 1500 új partner csatlakozott, vagyis a partnerek száma 2021 év végére bőven megduplázódott a 2020-as év végi adatokhoz képest. A SoftPOS, érintéses fizetési megoldás bevezetésével pedig a partnerek és felhasználók számának további növekedésére számítunk.

Milyen feltételeknek kell megfelelnie egy vállalkozásnak, hogy igénybe tudja venni a szolgáltatást?

Ahhoz, hogy az érintéses fizetési funkció működni tudjon, eszköz oldalról feltétel az Android 9.0 megléte, ami a minimum rendszerkövetelmény. Ezenfelül a készüléknek NFC képesnek kell lennie. A funkció iOS környezetben nem érhető el, viszont a SimpleBusiness két linkes és két QR-kódos fizetési megoldása továbbra is elérhető az iOS készüléket használó kereskedők számára is. Természetesen aktív internetkapcsolatra is szükség lesz a SimpleBusiness alkalmazás használatához. Vásárlói oldalról azonban nem szükséges letölteni a SimpleBusiness alkalmazást a fizetéshez.

Előnyt élveznek-e a szolgáltatás igénylői között az OTP ügyfelek, vagy bankfüggetlenül megegyező kondíciókkal érhető el a szolgáltatás?

A szolgáltatás minden kereskedő számára azonos kondíciókkal érhető el, bankfüggetlenül. Olyan ügyfelek számára is kiváló megoldás, akik forgalmi elvárás vagy egyéb szempontok miatt nehezen, vagy egyáltalán nem juthatnak POS-terminálhoz, de tevékenységük megköveteli a rugalmas fizetési megoldást.

A cikk megjelenését az OTP Mobil támogatta.

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Elszálltak a bérek, elfogyott a munkaerő, egyetlen út előtt áll Magyarország

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs
Díjmentes előadás

Kisokos a befektetés alapjairól, tippek, trükkök a tőzsdézéshez

Előadásunkat friss tőzsdézőknek ajánljuk, összeszedünk, minden fontos információt arról, hogy hogyan működik a tőzsde, mik a tőzsde alapjai, hogyan válaszd ki a számodra legjobb befektetési formát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Hitelezés 2024
2024. május 14.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
02_Dr