Előfizetői tartalom

Ők azok a milliárdosok, akik a legtöbbet buktak idén

Portfolio
Kemény hetük volt a világ techmilliárdosainak, a negyedéves gyorsjelentéseket követően ugyanis komoly eséseket szenvedtek el az amerikai technológiai óriásvállalatok részvényei. Összeszedtük, hogy idén kik bukták a legtöbbet a világ milliárdosai közül – nem meglepő módon nagyrészt technológiai nagyágyúkat találunk a listán.

Mark Zuckerberg

Az idei év legnagyobb vesztese abszolút értékben a Facebook alapítója, akinek közel 88 milliárd dollárral csökkent a vagyona az év eleje óta.

Mark Zuckerberg így már csak a 28. a leggazdagabb emberek listáján a Bloomberg számításai szerint, 38 milliárd dollárral. Az anyavállalat, a Meta Platforms részvényeinek már kevesebb mint a harmadát érik az év elejéhez képest, Mark Zuckerberg pedig nettó vagyonának közel 70 százalékát elbukta idén. A vállalat – szektortársaihoz hasonlóan- küzd az online hirdetési piac lassulásával, ahogy a cégek visszavágják marketingköltéseiket a recessziótól tartva, továbbá az Apple adatbiztonsági szigorítása sem kedvezett az üzletmenetnek. Miközben a metaverzummal és a virtuális valósággal kapcsolatos fejlesztések milliárd dolláros veszteségeket okoznak negyedévről negyedévre a Metának.

zuckerberg
Forrás: Shutterstock

Chagpeng Zhao

72 milliárd dollárt bukott idén a kanadai milliárdos, a Binance kriptotőzsde alapítója. A „kriptotél” nem tett jót az üzletnek, a Bloomberg számításai szerint nettó vagyona 23,6 milliárd dollárra olvadt, ami a negyede az év eleji értéknek, és ez már csak a 49. helyre elég a milliárdosok listáján.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái