Portfolio signature

A magyar oktatás problémáiról kérdeztük az internet kedvenc chatbotját, és az kőkeményen beleállt

Portfolio
Az OpenAI mesterséges intelligenciával ellátott chatbotját, a ChatGPT-t több tudományos és társadalmi-gazdasági témában is leteszteltük. Legutóbb arról kérdeztük, milyen veszélyeket lát saját magában, és általában a mesterséges intelligenciában, ezúttal pedig arra voltunk kíváncsiak, hogyan látja az oktatás helyzetét a világban és hazánkban.
Aki kimarad, lemarad! Hogyan szerezz versenyelőnyt a mesterséges intelligencia használatával? Erről is szó lesz a Portfolio május 3-ai Digital Transformation konferenciáján!

Teszteljük a ChatGPT-t

Az elmúlt időszakban folyamatosan beszámoltunk az OpenAI által fejlesztett, forradalmi ChatGPT-vel kapcsolatos hírekről; emellett pedig leteszteltük, miket válaszol olyan tudományos jellegű társadalmi-gazdasági témákban, mint a klímaváltozás, a népességfogyás hatásai, vagy hogy milyen tényezők jelenhetnek veszélyt a civilizációra, illetve olyan elvont kérdésekben, mint az élet értelme.

Kiválthatja-e az MI a tanárokat?

Kérdés: Elképzelhető, hogy a jövő nemzedékeit mesterséges intelligencia fogja tanítani az iskolákban?

ChatGPT: Az mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása az oktatásban jelenleg is népszerű, és valószínűsíthető, hogy a jövőben ez még inkább így lesz. Az MI segítségével olyan tanulási segédprogramok állíthatók elő, amelyek képesek a tanulók egyéni igényeinek megfelelő személyre szabott tananyagot biztosítani. Emellett az MI-alapú rendszerek képesek automatikusan értékelni a tanulók teljesítményét, és javaslatot tenni a további tanulásra.

Kedves Olvasónk!

Támogasd te is a minőségi gazdasági tartalomgyártást!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja az év végi akciónk keretében 19990 forint. Ezzel közvetlenül támogathatod a legmagasabb színvonalú gazdasági, üzleti újságírást.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések