Előfizetői tartalom

Tárgyalásokat kezdeményez a Richter, módosítanák az idei gyógyszeripari különadót

Heves devizaárfolyam-mozgások idején az elemzők nehezen mérik fel a hatásokat, úgy tűnik, hogy a politikusok még nehezebben – kezdte a Richter negyedéves eredményeit bemutató tájékoztatót Orbán Gábor vezérigazgató. Bogsch Erik elnök hozzátette, hogy tárgyalásokat fognak kezdeményezni a 2023-as különadóval kapcsolatban, mert ha nincs árfolyamnyereség, akkor nincs mire hivatkozva fizetni a különadót, ráadásul nagy versenyhátrányt jelent a magyar cégeknek a külföldi gyógyszergyártókkal szemben. Ha hosszabb távon is fennmaradna a különadó, akkor egy olyan vállalatnak, ahol az árbevétel nagy része külföldön keletkezik, könnyű megoldani, hogy az adóalap máshová kerüljön - tette hozzá Orbán Gábor. A működés idei kilátásaival kapcsolatosan a vezérigazgató elmondta, hogy árfolyamszűrten 10 százalékos növekedést céloznak az idei évre minden szinten, stabil eredményhányadosokkal.

Bogsch Erik az év végén bevezetett különadóval kapcsolatban elmondta, hogy egyedülálló több szempontból, például amiatt, mert a magyarországi gyógyszergyártókra vonatkozik, akik hozzáadott értéket termelnek. A különadó 50 százalékát vagy még többet a Richter fizeti, ha hosszú távon fennmaradna, az problémákat okozna. Pont a gyógyszeripart adóztatják meg, ahol a hozzáadott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés