Előfizetői tartalom

Rángatják az aranyat - De mikor jönnek már az új csúcsok?

A bankszektor problémái és a recessziós fenyegetések következtében egészen a 2 050 dolláros unciánkénti szintek közelébe emelkedett az elmúlt időszakban az arany, múlt hét végére azonban elfogyott a lendület, így ismét a lélektani szempontból is fontos 2 000 dolláros szint került a befektetők fókuszába. A recesszió gyakorlatilag már borítékolható az amerikai gazdaságban, a fokozatosan javuló piaci hangulat mellett pedig egyre valószínűbb, hogy mégsem kezd már nyáron kamatvágásba a Fed. De mikor kezdődhetnek a kamatvágások és van -e még esély egy új történelmi csúcsokra az idei évben, vagy máris kifulladt az arany emelkedése?

Mi okozta a hirtelen esést?

A múlt csütörtökön elért 2 048 dolláros csúcsához képest már több mint 2 százalékot esett az arany árfolyama, miután Christopher Waller, a Federal Reserve kormányzótanácsának tagja múlt pénteken további kamatemeléseket sürgetett, azt követően, hogy továbbra is meglehetősen aggasztóak a maginflációs számok.

arany

Waller szavait követően pedig a dollár is erősödni kezdett, a Dollár index pedig a lélektani 100 pontos határ közeléből pattant ezúttal is, trendfordulóról azonban jelenleg esetben még semmiképpen sem beszélhetünk.

dxy0418a

Hol tartunk most?

Március 17-e óta alapvetően egy emelkedő trendcsatornában mozog az arany, melynek alját az elmúlt időszakban már négyszer is tesztelte az árfolyam.

Miről szól még a cikk?

  • Mi okozta a hirtelen esést az arany piacán?
  • Mikor jöhet az első kamatvágás?
  • Eleshet a fontos lélektani szint?
  • Van még esély újabb csúcsokra?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés