Előfizetői tartalom

Tartja magát a Telekom a hazai távközlési piac átalakulása közepette

Többségében az elemzői várakozásokat felülmúló első negyedéves számokat közölt a Magyar Telekom ma, a tőzsdezárást követően publikált gyorsjelentésében. A bevételek növekedtek az egy évvel ezelőtti szinthez képest, amit segített a mobiladat-kereslet dinamikus növekedése és az idén bevezetett inflációkövető díjkorrekció. A költségoldali nyomás, a távközlési pótadó és a bázisidőszakra pozitívan ható egyszeri tétel miatt azonban eredményszinten csökkenést könyvelt el a hazai távközlési óriás. A kedvezőtlen gazdasági környezet ellenére a menedzsment megerősítette februárban megfogalmazott várakozásait.

Kellemes meglepetést okozott a bevétel Az elemzői várakozásokat felülmúló bevételnövekedést ért el a Magyar Telekom 2023 első negyedévében, a társaság 195,9 milliárd forintos bevétellel zárta az időszakot, ami 6 milliárd forinttal haladja meg a konszenzust. Az EBITDA és a működési eredmény tekintetében szintén mérsékelten pozitív meglepetést okozott a vállalat, míg...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés