Előfizetői tartalom

Eddig óriási bukás a metaverzum, de tovább öntik a pénzt a feneketlen kútba

Nagy Viktor
Nincs még egy olyan cég, amelyik annyira belehitt volna a metaverzumba, mint a korábbi Facebook, amelyik két éve még a nevét is megváltoztatta Metára, csak hogy még egyértelműbb legyen: Mark Zuckerberg szerelemprojektjére a világ pénzét el fogják költeni. Most 40 milliárd dollárnál, vagyis 14 ezermilliárd forintnál tartanak, ez a leggazdagabb magyar, Mészáros Lőrinc vagyonának a 21-szerese, vagy 4 OTP, esetleg 6 Mol. Mennyi mindent lehetett volna még ennyi pénzből venni.

Feneketlen kút

A héten tette közzé legfrissebb számait a Meta, az eredmények kifejezetten biztatók voltak, a reklámbevételek szépen nőnek, várt felett a bevételek és a profit, nőtt a felhasználószám a platformokon. De ha már 2021-ben a Facebook Metává nevezte át magát, érdemes néhány szót szólni a metaverzumról is, ami Zuckerberg szerelemprojektje, és amiben a jövőt látja.

Ebbe a projektbe már sikerült 40 milliárd dollárt belelocsolni, úgy, hogy látványos sikerekről egyelőre nem tudtak beszámolni.

Az elmúlt negyedévek inkább arról szóltak, hogy a vállalat csökkenti a költségeket és drasztikus elbocsátásokat hajt végre, részben egyébként azért, hogy a metaverzum luxusprojektet továbbra is megengedhesse magának. A Metának most ismét jól megy, szóval van pénz keresztfinanszírozni a metaverzumot.

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái