Portfolio signature

Mi lesz most a forinttal? – Ezt gondolják a profi befektetők

Fekete Beatrix
Mi lesz a forinttal a napokban látott gyengülési hullám után? Merre mehet a magyar tőzsde a következő hónapokban? A Portfolio szeptember elején is elkészítette havi felmérését, melyben a hazai alapkezelők a devizapiaci és a részvénypiaci várakozásaikról nyilatkoznak. Íme az eredmények.

Erős augusztust zárt a magyar tőzsde

Erős hónapot zárt a magyar tőzsde augusztusban, a BUX index 4,5 százalékot emelkedett és újabb történelmi csúcsot döntött. A forint erősödött az euróval szemben a hónap folyamán, az augusztus eleji 390 körüli értékről a 380-as szintig, de az őszt újabb gyengülési hullámmal kezdte. Szeptember elején is megkérdeztük az alapkezelőket a forint és a részvénypiac kilátásairól rendszeres havi felmérésünkben.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

A felmérésben részt vett az Accorde Alapkezelő, a Dialóg Alapkezelő, az Erste Alapkezelő, a Generali Alapkezelő, a Hold Alapkezelő, a K&H Alapkezelő, az OTP Alapkezelő, és a Raiffeisen Alapkezelő.

Merre megy a BUX index?

Három hónapos időtávon a válaszadók döntő többsége, 71 százaléka arra számít, hogy a BUX index legfeljebb 5 százalékos elmozdulást mutat.

Kedves Olvasónk!

Ez az elemzés a Portfolio Signature cikkei közé tartozik. A cikk folytatódik, de csak egyedi előfizetéssel olvasható.

A Signature tartalmakhoz való hozzáférés díja havi előfizetéssel 2 490 forint. Az éves előfizetés díja 29 845 forint. Ha még nincs előfizetésed, az alábbi gombra kattintva könnyedén és gyorsan csatlakozhatsz a Signature előfizetői programunkhoz.

Signature előfizetés

Általános Szerződési Feltételek   |   Gyakran felmerülő kérdések