Előfizetői tartalom

Nagy bajban a szélerőművek, lépésre készül az EU

Az Európai Unió intézkedéscsomagot terjeszt elő a szélenergia-ipar támogatására, mivel a megújuló energiaforrásokkal foglalkozó vállalatok számos kihívással küzdenek - jelentette ki szerdán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. Szükség is van az iparág támogatására, hiszen az EU ambíciózus célkitűzéseihez képest az európai szélenergia-ipar alulteljesített az elmúlt években, lelassultak a beruházások, hosszadalmasak az engedélyezési folyamatok, és sok ország az adottságai ellenére nem használja ki szélenergia-termelési potenciálját. Az iparági szereplők üdvözölték az ágazat támogatására irányuló bejelentést az EB elnökétől, és a befektetők is elkezdték venni a szélenergiás részvényeket.

Fontos bejelentéseket tett Von der Leyen Európai Parlamentben tartott beszédében Ursula von der Leyen szerdán közölt részleteket arról a szélenergia-csomagról, amellyel az EU célja a 2030-ra kitűzött célokhoz való közelebb kerülés. Ugyan sikertörténetnek nevezte az európai szélenergia-ipart, mégis úgy fogalmazott, hogy az iparág jelenleg kihívások egyedülálló kombinációjával...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés