Előfizetői tartalom

Izgalmas spekulációra bukkantunk - Ez is tovább hajthatja a Telekom árfolyamát

Nemcsak a befektetők, az elemzők is pozitívan fogadták, hogy múlt pénteken a magyar kormány beígérte a Magyar Telekomnak a közműadó és a távközlési pótadó kivezetését. A hírt követően több elemző felfelé módosította a részvényekre vonatkozó célárát és jelenleg nincs, aki eladásra javasolná a papírokat. Megkérdeztünk elemzőket, hogy mi hajthatja még a befektetési sztorit a Telekomnál, és egy izgalmas spekulációra bukkantunk. Többek között a hazai részvénypiaci befektetésekről is szó lesz a Portfolio Signature Online Klubján.

Az ukrajnai háború, a lassan múló energiaválság és a tartósan magas infláció árnyékában menetelnek egyre feljebb a részvénypiacok idén, nem könnyű eldönteni azok között a vitát, akik bika piacról és akik medve piaci raliról beszélnek. A tőzsdei optimizmust a mesterséges intelligencia körüli hype és a chiptuning is hajtja, nagy kérdés, hogy meddig még. Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Látványos feltámadást mutatott az elmúlt egy évben a Magyar Telekom árfolyama, amelynek okairól az alábbi cikkünkben írtunk. Most azt nézzük meg, hogy mit gondolnak az elemzők a hazai távközlési óriás részvényeiről.

A tavaly ősz óta tartó árfolyamemelkedés múlt hét pénteken újabb lendületet kapott, és nem csak a befektetők, de az elemzők körében is pozitív fogadtatásra talált a Magyar Telekom és a kormány pénteki találkozójának híre, amelyről a távközlési cég vezére a távközlési pótadó, valamint a közműadó kivezetésének ígéretével távozott. Az eseményt követő napokban a Magyar Telekom részvényeit követő elemzők közül ketten is megemelték a papírokra vonatkozó célárfolyamot:

  • a Santander elemzője 619 forintos célárat adott a Telekomra,
  • a PKO pedig 650 forintos célárfolyamot adott,

ami 18, illetve 24 százalékos felértékelődési potenciált jelent a jelenlegi árfolyamhoz viszonyítva.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés