FONTOS Francia katonák mennek Ukrajnába, a NATO átlépi az oroszok vörös vonalát - Híreink az ukrajnai háborúról kedden
 
Előfizetői tartalom

Itt a nagy nap - Mi lesz ma a forinttal és az OTP-vel?

A jegybank előrejelzése és az elemzői várakozások alapján ma újabb 100 bázisponttal csökkentheti az irányadó kamatot az MNB, ezzel újra egy szintre kerülhet az alapkamat és az irányadó ráta. A kamatdöntéseket és az azokat követő jegybanki kommentárokat jellemzően hektikus árfolyammozgások kísérik, megnéztük, hogy mik az idei kamatdöntések tapasztalatai. Többek között a forinttal és a magyar részvényekkel is foglalkozunk a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

Jöhet a következő vágás

Kamatdöntő ülést tart ma az MNB, ahol az elemzői várakozások alapján újabb 100 bázisponttal csökkentheti a jegybank az irányadó kamatrátát, amely 14-ről 13 százalékra csökkenhet. A 100 bázispontos csökkentés nem lenne meglepetés, hiszen a jegybank is ezt jelezte előre, az ettől eltérő kamatváltoztatás viszont meglepné a piaci szereplőket, de nem csak erre, hanem a kamatdöntés utáni jegybanki kommentárokra is érdemes lesz figyelni.

Azok a napok, amikor az MNB a kamatról (valójában kamatokról, mert az elmúlt hónapokban az irányadó kamatot és az egynapos hitel rátát is csökkentette a jegybank) dönt, izgalmas mozgásokat hoznak a magyar részvénypiacon és a forint piacán is, megnéztük, hogy idén a kamatdöntő üléseket mekkora mozgások kísérték.

A magyar tőzsdén az OTP árfolyamát és a BUX index értékét vizsgáltuk, mellé téve a német DAX indexet, hogy lássuk, mennyiben magyarázható a tőzsdei mozgás nemzetközi tőzsdei trendekkel, a forint mozgását pedig az euróval és a dollárral szemben is megnéztük.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés