Előfizetői tartalom

Ketyeg az időzített bomba - Már csak egy tőzsdei összeomlás segíthet?

Elszálltak az amerikai kötvényhozamok, ez pedig jó nagy hullámokat vetett a világ tőkepiacain, így a részvénypiacokon is, csak az elmúlt egy hétben közel 1500 milliárd dollárral csökkent a tőzsdei vállalatok piaci értéke, és van olyan elemző, aki szerint az eddigi esés még semmi, további nagy esésnek kell jönnie ahhoz, hogy stabilizálódjanak a piacok. Többek között részvény- és kötvénypiaci aktualitásokkal is foglalkozunk a Portfolio Signature Online Klubján.

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek.

A világ tőkepiacain az egyik legnagyobb sztori most az állampapírhozamok emelkedése, főként a hosszú amerikai államkötvényekre irányul nagy figyelem, a 10 éves amerikai állampapír hozama 5 százalék közelébe emelkedett, amire 16 éve, a 2008-as válság előtti időszak óta nem volt példa.

A kötvényárfolyamok esés már akkora, hogy összevethetők a legnagyobb részvénypiaci zuhanásokkal is. A 10 éves vagy annál hosszabb lejáratú amerikai állampapírok árfolyama a 2020 márciusi csúcs óta 46 százalékot esett, ez pedig hasonló a dotcom lufi kipukkanása utáni amerikai részvénypiaci eséshez, ha pedig a 30 éves amerikai állampapírok árfolyamának zuhanását nézzük, akkor az 53 százalékos esés összemérhető a 2008-as válság utáni részvénypiaci zuhanással, amikor az S&P 500 2007 októbere és 2009 márciusa között közel 58 százalékot esett.

A hozamemelkedésnek több oka is van,

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés