Előfizetői tartalom

Odacsaptak a tőzsde sztárrészvényeinek, most érdemes beszállni?

Komoly hangulatromlás játszódott le az elmúlt hónapokban a részvénypiacokon, ami az év legnagyobb tőzsdei sztárjait sem hagyta érintetlenül. Hét részvényről van mindössze szó, amelyek hátukra vették az indexeket, és az AI-boomot meglovagolva hajtották a tőzsdék emelkedését. Viszont az elmúlt hónapokban még a Csodálatos Hetes sem tudott menedéket nyújtani a kötvényhozamok meredek emelkedésétől és az egyre inkább eluralkodó "hosszabb ideig magasabb kamatok" narratívától. Azonban éppen ez a gyengeség teremthet jó vételi lehetőséget ezekben a részvényekben, ráadásul a Wall Street-i elemzők lelkesedése nagyon úgy tűnik, hogy továbbra is töretlen irántuk. Többek között részvény- és kötvénypiaci aktualitásokkal is foglalkozunk a Portfolio Signature Online Klubján.

Nem sebezhetetlenek

Meghívott szakértőinkkel arról beszélgetünk, hogy mik most a nagy sztorik a tőkepiacokon, mik a piacnak azon szegmensei, amik már drágák, mik azok, amik még olcsók, miben van most fantázia, hol vannak a kockázatok, és természetesen, hogy mibe érdemes most fektetni? Jön a PORTFOLIO SIGNATURE ONLINE KLUB – Egyedi tartalmak után exkluzív események Signature előfizetőknek. Információ és jelentkezés

Amikor a szélesebb értelemben vett piac esik, a Csodálatos Hetes néven emlegetett csoport sem néz ki túl jól. Ezt a fantázianevet aggatta a piac idén azokra a megacap tech vállalatokra, amelyeket az AI-boom nagy nyerteseinek tartanak, és amelyek dominálták a piacot az idei évben. Az Alphabet, Amazon, Apple, Meta, Microsoft, Nvidia, Tesla alkotja a csoportot. Technológiai cégek lévén ezek a részvények érzékenyen reagálnak a kamatpályával kapcsolatos aggodalmakra és a vágtató kötvényhozamokra. Ennek megfelelően az árfolyamuk megsínylette az elmúlt hónapok eseményeit. Hozzá kell tenni, hogy azért az idei évben még így is bőven pluszban vannak.

Ahogy egy korábbi elemzésünkben már írtunk róla, alapvetően két forgatókönyv látszik azzal kapcsolatban, hogy a piac mit vár ezektől a részvényektől. Az egyik szerint veszíthetnek a dominanciájukból és a részvénypiac lemaradó részei kezdhetnek el feljönni - ez relatív alulteljesítéssel járna. A másik viszont továbbra is lát fantáziát ezekben a részvényekben és a mostani gyengeséget vételi lehetőségnek tekinti. Ez utóbbi forgatókönyvet fogjuk most megvizsgálni.

Mégsem olyan drágák?

Ahogy a részvénypiaci szezonalitás ismét a bikák pártjára áll a negyedik negyedévben, és a kötvénypiaci vérengzés várhatóan kifullad, úgy valóban új lehetőségek nyílhatnak a Csodálatos Hetesben. A Goldman Sachs flow guruja korábban arról írt, hogy a negyedik negyedév - technikai/tőkeáramlási szempontból - jelentős felülteljesítést hozhat, ráadásul a céges részvényvisszavásárlások is újraindulnak.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés