Előfizetői tartalom

Összeálltak a csillagok, nagyot gurított a Mol

Ma hajnalban közzétette harmadik negyedéves gyorsjelentését a Mol. Ahogy arra számítani lehetett, a legfrissebb számok bár messze vannak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, ám az elmúlt hónapokban több tekintetben is javultak a fundamentumok a Mol körül, aminek köszönhetően a mostanit megelőző, második negyedéves gyorsjelentésnél sokkal erősebb számokat tudott közölni a társaság. Kezdenek tehát összeállni a csillagok a Mol felett, lehet itt gondolni az emelkedő olajár-környezetre, a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözetre vagy akár a kedvezőtlen európai dízelpiaci kilátások miatt a rendkívül magasan alakuló finomítói felárakra - lényeg a lényeg, nagyon úgy tűnik, hogy a második negyedévben láthattuk a "mélypontot" az olajcégnél, a mostani eredményt már büszkén ki lehet tenni az ablakba.

A legfontosabb számok

Már a gyorsjelentést beharangozó elemzésünkben is megírtuk, hogy a második negyedév rendkívül alacsony számaihoz képest kifejezetten erős számokat produkálhatott a Mol az idei harmadik negyedévben, az elemzői konszenzus az emelkedő olajárak, a stabil Brent-Ural spread és a lényegesen alacsonyabb adóteher miatt számított a második negyedévesnél magasabb, de a tavalyi harmadik negyedévhez képest jóval alacsonyabb számokra az olajcégtől.

Összeségében az mondható el, hogy

az elemzői várakozásokhoz képest jól teljesített a társaság és kifejezetten erős negyedévet zárt a cég.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés