Előfizetői tartalom

Az aranynál is ritkább lehet a bitcoin - Jöhetnek az új csúcsok?

Portfolio
A bitcoin ETF elfogadását követően kissé lehűltek a kedélyek a kriptopiacon, ami egyáltalán nem számít nagyobb meglepetésnek, hiszen közel fél éve volt a befektetőknek beárazni az elfogadást. Az elmúlt pár hétben látott korrekciót követően azonban ismét lendületben van a bitcoin, és más kriptovaluták is kimondottan erősen teljesítenek. Megnéztük, hogy az újabb fontos mérföldkő előtt mely tényezők hajtják az emelkedést. Jöhetnek az új csúcsok?

Mibe fektessünk 2024-ben? Az állampapír, a részvény, az arany, a kripto vagy az ingatlan lesz a nyerő? Szakértőink minden kérdésre választ adnak. Ha fontos önnek, hogy megtakarításai optimális befektetésekben gyarapodjanak, akkor ott a helye a konferenciánkon!

Lendületben a bitcoin - Mi mozgatja az árfolyamot?

Kedd óta már közel 11 százalékot ralizott a bitcoin, a jegyzés pedig már a januári csúcsok közelében mozog.

A mostani emelkedés hátterében elsősorban az áll, hogy a Moody's hitelminősítő kedden a New York Community Bancorp összes hosszú távú, illetve néhány rövid távú kibocsátói besorolását befektetésre nem ajánlott kategóriára rontotta, és további leminősítésekre figyelmeztetett.

Ennek hatására - és a tavaly márciusi eseményekre visszaemlékezve - ideiglenesen felerősödtek a hangok a regionális bankok problémáival kapcsolatban, amit meglovagolva a legfanatikusabb bitcoin-hívők által a jelenlegi pénzügyi rendszer alternatívájának tekintett kriptopiac legfontosabb szereplőinél kisebb rali indult el, ami épp elegendő volt ahhoz, hogy kitörjön az árfolyam az elmúlt hetekben kialakult sávból:

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Mi áll a mostani emelkedés mögött?
  • Fontos esemény közeleg, még az aranynál is ritkább lehet a bitcoin
  • Jöhetnek az új csúcsok?
  • Mely kriptovalutákra érdemes figyelni a bitcoin mellett?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés