Előfizetői tartalom

Ez most nagyon összejött - Bomba formában a Mol

Ma hajnalban közzétette tavalyi negyedik negyedéves gyorsjelentését a Mol. Ahogy arra számítani lehetett, a legfrissebb számok messze vannak azoktól az eredményektől, amiket az energiaválság okozta magas olajár-környezetben tudott hozni a társaság, ám az elmúlt hónapokban több tekintetben is kedvezően alakultak a fundamentumok a Mol körül, aminek köszönhetően a tavalyi harmadik negyedévesnél is erősebb számokat hozott a társaság. Pozitívan hatott az emelkedő gázár-környezet, a bányajáradék csökkentése, a stabilan alakuló Brent-Ural árkülönbözet és a rendkívül magasan alakuló finomítói felár. A menedzsment 2023-as előrejelzéseit is felülteljesítette a társaság, 2024-re viszont tovább csökkenő eredménnyel számol a cégvezetés.

A legfontosabb számok

Már a gyorsjelentést beharangozó elemzésünkben is megírtuk, hogy a harmadik negyedév számaihoz hasonlóan a tavalyi év utolsó három hónapjában is kifejezetten erős számokat produkálhatott a Mol. Az elemzői konszenzus az emelkedő gázárak, a bányajáradék-csökkenés kedvező hatása, a stabil Brent-Ural spread és a magasan alakuló kiskereskedelmi árrések miatt számított a harmadik negyedéveshez hasonló, de a bázisidőszakhoz képest valamivel alacsonyabb számokra az olajcégtől.

Összességében az mondható el, hogy

AZ ELEMZŐI VÁRAKOZÁSOKat is felülTELJESÍTETTe A TÁRSASÁG ÉS KIFEJEZETTEN ERŐS NEGYEDÉVET ZÁRT A Mol.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés