FONTOS Jaksity György: A pénz romlott természete
 
Előfizetői tartalom

Beszéljünk őszintén a gagyi kínai autókról, amiket mindenki kinevetett

Bő másfél évtizede még mindenki a kínai autógyártókon röhögött, esetlen formatervű, vállalhatatlan minőségű autókkal akarták meghódítani a nyugati piacokat, csúfos kudarc lett a vége. Eltelt néhány év, és most már ott tartunk, hogy a kínai piacon brutális versenyben, sokszor állami támogatásokkal megerősödött cégek megtanultak autót gyártani, sok szempontból pedig már az élvonalba tartoznak, és elkezdik meghódítani a világot. Az autóik még mindig nem tökéletesek, a tartósság továbbra is nagy kérdés, de néhány nyugati gyártót már simán vernek, nem nagyon röhögi már ki senki a kínaiakat. A világ legnagyobb elektromosautó-gyártójának, a Magyarországon autógyárat építő BYD-nak a városi terepjáróját, az Atto 3-at teszteltük egy hétig, ez az autó jó példa arra, hogy mennyire feljöttek a kínaiak.

Kínai bukások Először 2005-2008 környékén próbálkoztak meg a kínai autógyártók azzal, hogy meghódítsák az európai autópiacot, olyan márkák szőttek nagy terveket, mint a Brilliance Jinbei Automobile, a Great Wall, a Jiangling Motors vagy a Geely. Nem sok sikerrel. Az egy dolog, hogy mivel a vevők nem ismerték ezeket a cégeket, eleve nagy volt a bizalmatlanság, de az autók...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés