Előfizetői tartalom

Ötször ennyi megújuló kapacitást és új nukleáris erőművet is tervez a rekordnyereséget termelő MVM

Fontos információkat vázolt fel a mai befektetői tájékoztató során az MVM Csoport az új, 2035-ig terjedő, négypilléres stratégiájáról a nyilvánosságra hozott befektetői prezentáció segítségével. A bemutatót tartó Fazekas Lászlóval, az MVM gazdasági vezérigazgató-helyettesével sikerült egy gyorsinterjút készítenünk az új stratégia és az előzetes 2023-as pénzügyi eredmények kapcsán, amely interjúnk itt olvasható.

A befektetői prezentációból kiderült például, hogy a most meglévő 629 MW megújuló energiás kapacitáshoz további 3000 MW kapacitást, azaz mostanhoz képest ötszörözést terveznek 2035-ig, ahogy azt Mátrai Károly vezérigazgató a minap jelezte. Az is fontos, hogy a Paks I. üzemidő-hosszabbítása, illetve Paks II.-vel való szinergiák jobb kihasználása mellett 2035-ig kis moduláris...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés