Elfogyott a lendület, de így is jól állta a sarat a magyar tőzsde

Portfolio
Kisebb pluszban zárta a hét utolsó kereskedési napját a magyar tőzsde, a blue chipek közül az OTP teljesített a legjobban.

Ma a BUX-index 0,1 százalékos pluszban fejezte be a napot az utolsó záróértékéhez képest. A BUX-index jelenleg a 20, az 50, és a 200 napos mozgóátlaga fölött áll, tehát a fontosabb időtávokon egyértelműen emelkedő trend figyelhető meg a hazai részvényindex esetében.

Két hazai blue chip, az OTP és a Mol árfolyama emelkedett ma, előbbié 0,7 százalékkal, utóbbié 0,6 százalékkal, eközben a Richter és a Magyar Telekom árfolyama esik, előbbi 0,7, utóbbi 1,6 százalékot esett.

A közepes kapitalizációjú tőzsdei vállalatok részvényárfolyama ma jellemzően esett, az esésben az élen az Opus papírjai álltak, amelyek árfolyama 2,3 százalékkal került lejjebb, a Rába árfolyama pedig 1,8 százalékot esett.

A legnagyobb forgalom ma az OTP papírjaiban volt, 9,1 milliárd forint értékben cseréltek gazdát a vállalat részvényei, de a Top5-ben szerepelt még a Richter, a Mol, a Waberer's és a Magyar Telekom részvénye is.

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF