Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket
Bank

Itt az új kamatmentes hitel a cégeknek, meghirdették a feltételeket

Portfolio
Megjelent és április végétől rendelkezésre áll a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások részére az európai uniós forrású KKV Technológia Plusz Hitelprogram, amely nulla százalékos fix kamat mellett kínál kedvező finanszírozást új fejlesztésekre és értéknövelő beruházásokra – jelentette be a Magyar Fejlesztési Bank. A 155,54 milliárd forint keretösszegű program az MFB Pont Plusz hálózaton keresztül, az MBH Bank és a Gránit Bank megkülönböztetett fiókjaiban lesz elérhető.

A 2021-2027-es uniós finanszírozási ciklusban a visszatérítendő pénzügyi források közül elsőként, április 30-tól, a GINOP Plusz program 1. prioritásához tartozó KKV Technológia Plusz Hitelprogram (GINOP Plusz-1.4.3-24) lesz igényelhető. A március 28-án hivatalosan is közétett Felhívásnak megfelelően a hitelprogram célja

  • a hazai kkv-k termelékenységének és hozzáadott értékének növelése a technológiai és szervezeti megújítás támogatásán keresztül,
  • további cél a vállalkozások korszerű termék- és szolgáltatásfejlesztési képességének megteremtése, bővítésének támogatása,
  • lehetővé téve megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására vonatkozó energiahatékonysági beruházásokat is.

A KKV Technológia Plusz Hitelprogram támogatja a vállalkozások olyan beruházásait, ahol a cégek rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnek be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek eddig akadályozták a finanszírozást.

A 155,54 milliárd Ft keretösszegű hitelprogramban a vállalkozások ügyletenként 10 millió és 100 millió forint közötti hitelösszeget igényelhetnek, a teljes futamidő alatt fix, 0%-os ügyleti kamat mellett.

A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható, a keretösszeg legalább 65%-ából pedig a négy leghátrányosabb helyzetű régióban, azaz a Dél-Alföldön, a Dél-Dunántúlon, az Észak-Alföldön, illetve Észak-Magyarországon projektet megvalósító vállalkozások részesülhetnek.

Az MFB működésében mérföldkövet jelent az első európai uniós pénzügyi forrású hitelprogram elindulása, amely már az új finanszírozási ciklushoz kapcsolódik. Az előző programozási időszakban a bank több mint 50 ezer ügyféllel állt kapcsolatban, és több mint 1000 milliárd forintot folyósított, így az EU egyik legfelkészültebb hálózatával biztosítjuk a források gyors és hatékony piacra juttatását – mondta a Sipos-Tompa Levente, az MFB Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A pályázatok benyújtására 2024. április 30-tól nyílik majd lehetőség, az országszerte megtalálható MFB Pont Plusz hálózatban, az MBH Bank és a Gránit Bank megjelölt fiókjaiban. Az igényléshez szükséges további információkat és a hitelprogram felhívását a www.mfb.hu oldalon, illetve a www.palyazat.gov.hu oldalon érhetik el az érdeklődők. 

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Egy egész fegyvernemnek kell szembenéznie az új trónkövetelővel: bemutatkozik az RHC-155
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Így építkeznek a magyar családok