Áprilisban zsugorodott az amerikai feldolgozóipar
Gazdaság

Áprilisban zsugorodott az amerikai feldolgozóipar

Portfolio
Az amerikai feldolgozóiparban zsugorodott áprilisban, és a gazdasági aktivitás is visszaesett 16 egymást követő hónapnyi bővülés után – derül ki az Institute for Supply Management (ISM) legfrissebb, a feldolgozóiparról szóló üzleti jelentéséből.

A feldolgozóipari bmi áprilisban 49,2 százalékot regisztrált, ami 1,1 százalékpontos csökkenés a márciusi 50,3 százalékhoz képest. A teljes gazdaság egy hónapos zsugorodás után 2020 áprilisában 48. hónapja folytatta bővülését. Az új megrendelések indexe 49,1 százalékos értékkel csökkenni kezdett, míg a termelési index 51,3 százalékon állt, ami 3,3 százalékpontos csökkenés a márciusi értékhez képest.

Az árindex 60,9 százalékot regisztrált, 5,1 százalékponttal többet márciushoz képest, míg a rendelésállomány-index 45,4 százalékot, 0,9 százalékponttal kevesebbet márciushoz képest. A foglalkoztatási index 48,6 százalékot regisztrált, 1,2 százalékponttal többet az előző havi értéknél.

Timothy R. Fiore, az ISM Manufacturing Business Survey bizottságának elnöke kijelentette, hogy a kereslet javulása áprilisban lelassult, de a kibocsátás továbbra is nőtt. A beszállítói alindex értéke 48,9 százalék volt, 1 százalékponttal alacsonyabb a márciusi 49,9 százalékos értéknél. A készletindex 48,2 százalékot regisztrált, ami megegyezik a márciusi értékkel.

Áprilisban kilenc feldolgozóipari ágazat növekedést, míg hét ágazat csökkenést jelentett. A feldolgozóipar áprilisi zsugorodása egy hónapnyi bővülést követett, ami az iparág folyamatos kihívásaira utal.

Címlapkép forrása: Getty Images

MNB Intézet

A növekvő adósságok dilemmája

Mind az USA-ban, mind Kínában heves viták folynak az adósságszintek emelkedéséről. Michael Pettis szerint ez alapvetően strukturális probléma, és szükségszerűség a jelenlegi gazdaságpoliti

Holdblog

Lítiumbirodalommá vált a kenguruk földje

Két ország dominálja a lítium globális kitermelését, a versenyhivatalok vakarhatják a fejüket egy esetleges lítiumkartell felemelkedése miatt. Ami az olajban az Arab-félsziget, az uránban Kaza

Tematikus PR cikk
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Új nagybank született Magyarországon, ötből egy bankszámlát már nála nyitnak a magyarok
Díjmentes előadás

Kereskedés a magyar piacon kezdőknek

Minden, amit a hazai parkettre lépés előtt tudni érdemes.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Kérdések és válaszok azzal kapcsolatban, hogy mire figyelj, ha kezdő befektető vagy!

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Property X 2024
2024. május 29.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Portfolio AgroFood 2024
2024. május 22.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
szavazas-valasztas-szavazo-valaszto-valasztopolgar