Előfizetői tartalom

Készülhetnek az adófizetők és a megmaradt devizahitelesek

Három fontos gazdaságfehérítő intézkedésre készül a kormány - árulta el a Portfolio-nak adott interjújában Orbán Gábor, aki azt is elmondta, nem bánta meg döntését, hogy bő két évvel ezelőtt elvállalta az államtitkári munkát. Az adó- és pénzügyekért felelős államtitkár várakozása szerint még az idén legalább egy hitelminősítő átsorol minket a befektetési kategóriába. A Quaestor-ügy még nincs lezárva, a kötvényesek kártalanításáról szóló törvényt még összhangba kell hozni az EBRD-megállapodással az államtitkár szerint. A bankok és az ügyfelek számára egyaránt önkéntes, de központi jellegű forintosítást szeretne a kormány az autóhitelesek számára. Orbán a vasárnapi boltzárról és a bankokkal kötött békéről is kifejti álláspontját az interjúban.

Év vége előtt felminősíthetnek minket. Eltelt bő két év államtitkári kinevezése óta. Nem bánta meg, hogy annak idején az alapkezelői piacról a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz, nem pedig a Magyar Nemzeti Bankhoz szegődött? Szép kis bérszámokról hallani onnan. Nagyon tartalmas, színes, érdekes két év van mögöttem, egyáltalán nem bántam meg a döntésemet. Ilyen érdekes...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés