Prémium

A régiós társakhoz képest is jól állunk az informatikában (x)

Portfolio
A magyar cégek 36%-a jelez előre növekedést az IT büdzséjében a következő évekre. Az informatikai kiadások stabilan emelkednek nemcsak Magyarországon, de a közép-kelet-európai régió más országaiban is - ez derül ki a Kapsch BusinessCom, a régió egyik vezető infokommunikációs vállalata által készített átfogó tanulmányból. Az ICT piac érettségét tekintve Magyarország negyedik a rangsorban. Az infokommunikációs piac fejlődési indexét - a jövőre vonatkozó előrejelzésekkel foglalkozó mutatószámot - vizsgálva Magyarország a harmadik helyen áll.
A megkérdezett csaknem 900 IT menedzser közül 34% számolt be büdzséemelésről az elmúlt három évben. Magyarországon a várakozások optimistábbak, mint a környező országokban: míg azon cégek átlagos aránya, akik azt állítják, a büdzséjük emelkedni fog, 36% (valamennyi vizsgált ország átlagos értéke), "erős" vagy "nagyon erős" növekedést 30% remél, ami magasabb, mint a régió országaiban (átlagosan 27%).

A Kapsch által megalkotott ICT Market Readiness Index az egyes országok jelenlegi teljesítményét hasonlítja össze: Magyarország a negyedik helyen szerepel, de a jövőbeli várakozásokat vizsgáló index összehasonlításánál már a harmadik helyen áll. A Kapsch megbízásából készített felmérés keretében osztrák, cseh, magyar, lengyel, román, szlovák és török IT vezetőket kérdeztek a különféle infokommunikációs kihívásokkal és a büdzsével kapcsolatos álláspontjukról.

A felmérés fontosabb megállapításai, üzenetei:
  • Magyarország listavezető az IT outsourcing szegmensben és az outsourcing szolgáltatók iránti elégedettség nagyon magas értékeket mutat,
  • A megkérdezettek 46%-a használ virtualizációt feltételező megoldásokat, Magyarországon ez az arány csupán 38%,
  • A megkérdezettek 27%-a válaszolta, hogy használ felhőalapú szolgáltatásokat,
  • A magyar cégek a helyi privát felhőalapú szolgáltatásokat választják nagy arányban (47%),
  • Az összes cég 44%-a szervezi ki az IT szolgáltatásait, csaknem háromnegyedük (72%) helyi szolgáltatóval dolgozik. Az IT vezetők által az outsourcing mellett felhozott legfőbb érv a minőség javulása volt.
  • A felmérésben résztvevők mindössze 21%-a végez strukturált elemzést a céges adatokban. A magyar IT menedzserek 61%-a még nem látja az üzleti analitikai megoldások előnyeit, saját bevallásuk szerint nincs szükségük ilyen jellegű eszközökre,
  • Az összes megkérdezett 56%-a úgy gondolja, hogy a következő három évben több pénzt fognak költeni biztonsági megoldásokra,
  • 42% azon cégek aránya, ahol az e-mail mellett más IT alkalmazások is elérhetők mobil eszközökön, ám csak 11%-uk engedi valamennyi munkatársa számára a hozzáférést.


“A tanulmány is megerősíti, hogy a szektor további árbevétel-növekedést fog elérni. A fejlődésből a lehető legnagyobb előnyt szeretnénk kovácsolni, ezzel összefüggésben pedig az egyik adat nagy figyelmet érdemel: számos területen, mint például az outsourcing, a megkérdezett cégek képviselői előnyben részesítik az erős helyi jelenléttel bíró szolgáltatókat a nagy nemzetközi cégekkel szemben. Ez is mutatja számunkra, hogy helyes stratégiát választottunk a környező országokban, ahol az Ausztriában már bevált gyakorlatot folytatjuk" - magyarázza Jochen Borenich. A Kapsch 1991 óta van jelen a magyar piacon. A Kapsch BusinessCom Kft. a magyar infokommunikációs piac egyik meghatározó szereplője, professzionális ICT szolgáltató partnerként teljes körű megoldásokat kínál az IT és távközlés területén.

(x)
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13