Prémium

CA Tőkegarantált Alap (x)

Portfolio
100%-os tőkegarancia
Magas részesedés a világ vezető tőzsdéinek teljesítményéből: három év alatt akár 80% euró alapú hozam

1 2 3 4

Nincs ingyen ebéd, vagy mégis?.
A nyelvtudomány már régóta felfigyelt arra a sajátságos jelenségre, hogy a közmondások és népi bölcsességek széles tárházában minden társadalmi jelenségre van egy-egy magvas mondás, míg ellenkező kicsengéssel ugyanarra rendszerint van egy másik is. Sokszor hallhatjuk például, hogy "kockázat nélkül nincs győzelem" , hogy aztán nem sokkal ezután valaki - a szájszögletében rejtélyes mosollyal - megjegyezze, hogy "aki mer, az nyer" . Akkor hogy is van ez? Hogyan fordítható le mindez a mindennapi befektetések nyelvére?

Lényegében arról van szó, hogy megtakarításaink, befektetéseink értéke minél biztosabban gyarapszik, annál alacsonyabb a várható hozam. Magas várható megtérülés viszont egyben magas kockázattal jár. Milton Friedman, a chicagói közgazdasági iskola Nobel-díjas közgazdásza mindezt lakonikus tömörséggel úgy foglalta össze, hogy "there no such thing, as a free lunch" , azaz "nincs ingyen ebéd" . Ez általában így is van, de nem mindig.
Ugyanis egészen november 17-ig lehetőség van egy olyan befektetési eszköz jutalékmentes megvásárlására, ami lehetővé teszi, hogy részt vegyünk a világ vezető részvénypiacainak várható növekedéséből, miközben 100%-ban biztosak lehetünk befektetett pénzünk visszafizetésében. Azaz az ebéd költsége legrosszabb esetben is az az összeg, amit kezdeti befektetésünkön egyébként kamatként kerestünk volna. Ezt azonban várhatóan több mint ellensúlyozza a részvényindexek növekményéből eredő hozam.

Ez az eszköz a CA Tőkegarantált Alap . A zártvégű befektetési alap a jegyzés lezárultával, 2003. novemberében indul, futamideje 3 év, aminek végén a befektető induló tőkéjét mindenképpen visszakapja. Ezen felül euró alapon akár 80% -os (évi 21,64%-os), forintban kifizetésre kerülő hozamot is elérhet. Ez a befektetési forma ideálisan ötvözi a teljes biztonság igényét (100%-os tőkegarancia) és a magas hozam elérésének lehetőségét. A vezető nemzetközi részvénypiacok várható három éves növekedésére tehát most úgy tudunk fogadást kötni, hogy a kockázatvállalásnak csak az egyik (kellemesebb) elemét: a várható kifizetést vállaljuk, azt tesszük zsebre, míg a másik részt, a lehetséges tőkevesztést nem kell felvállalnunk. Azaz a CA Tőkegarantált Alap esetében az eredeti mondás a következőképpen módosul: "kockázat nélkül is van győzelem" . Olyan lehetőség ez tehát, amit nem érdemes kihagyni, alapvetően az alacsony kockázatú (tőkegarantált) többlethozam elérésének lehetősége miatt.

Az Alap működésének részletes bemutatása, számpéldákkal és a piaci várakozásokkal egyetemben megtalálható a CA IB Alapkezelő Rt. honlapján: www.caib.hu .
További információ található az Alap fő forgalmazójának, a HVB Bank Hungary Rt -nek a honlapján: www.hvb.hu . Az alábbiakban összefoglaljuk az Alap működését.

A CA IB Alapkezelő Rt. által kezelt zártvégű befektetési alap futamideje három év, lejáratkor a befizetett tőkét mindenképpen visszafizeti, s ezen felül egy nemzetközi részvényindex-kosár növekményéből magas részesedést fizet a befektetőknek. Az Alap tehát 100%-os tőkegaranciát nyújt.
A tőkegarantált alapok a nyugati pénzügyi gyakorlatban a kilencvenes évektől fogva terjedtek el, s röpke egy évtizeden belül igen nagy népszerűségre tettek szert. Mára már igen összetett konstrukciók is léteznek, a CA Alapkezelő Rt. első ilyen terméke a legegyszerűbb, s egyben legjobban átlátható formát testesíti meg. Ez a cikk folytatódik
1 2 3 4
Kasza Elliott-tal

Deutsche Bank - kereskedés

Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, aztán beleragadtam. Most végre az utolsótól is megszabadultam. Nem volt egy jó trade, de most m

RSM Blog

A válóperes ügyvéd válaszol - a válás

A családjogi, azon belül a válóperes ügyvédek praxisában legtöbbször előforduló kérdéskör a házasság megromlása, a válás, a válóper, a gyermekelhelyezés kérdésköre, illetve a vál

KonyhaKontrolling

A javadat akarják?

A CBC Marketplace nemrég kiadott egy videót, amiben rejtett kamerával megvizsgálták néhány kanadai bank ügyintézőit. Nem meglepő módon azt találták, hogy a kapott tanács nem az ügyfelek é

Kiszámoló

A sávos vagy többkulcsos adózásról

Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből kettő nem érti, hogyan működik a többkulcsos, sávos adózás. \"Felháborító, hog

MNB Intézet

A kerékpározás árnyoldala

Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni. A kerékpárok használata, terjesztése kevéssé szabályozott, illetve az iparág sem mozdul

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
lidl áruház