Prémium

Téglaburkolatok: a terrakottától az antracitig (x)

Portfolio
A természetesen téglavörös terrakotta színek és a világos vagy vörösig pácolt fa együttese, valamint a kert megnyugtató hangulatát árasztó zöldes sárgás növényszínek kavalkádja a nyugodt mediterrán szieszta hangulatát idézi. Az új antracit színekkel idézhető hangulat talán még nem ennyire elterjedt, bár a minimalista stílust kedvelők körében mind beltéren, mind kültéren közkedvelt megoldás. Kerek és gömbölyded formák színesítik az elsőt, szögletesség vonalasság a másodikat. A közös bennük a szép és tartós téglaburkolatok alkalmazása.
A téglaburkolatok kültéren és beltéren egyaránt alkalmazhatóak elegáns díszítőelemként. A házban kandallók, belső falak burkolása, kültéren fal részleges vagy teljes burkolása mellett padok, kerti grillezők, kerítések esztétikus anyaga.A közkedvelt kézi vetésű burkolatok rusztikus, érdes, egyenetlen felületükkel hódították meg a tervezőket és építtetőket, míg a klinkerekre jellemző az egységes homogén megjelenés de a tarka felület egyaránt.

Az esztétikumon túl a téglaburkolatok használata kiváló épületfizikai tulajdonságokat kölcsönöz az épületnek, alkalmazásával javítható a ház hőszigetelő- és hőtároló képessége.
A klinkertéglákat magas hőfokon, 1200 C fokon égetik ki, nagy nyomószilárdságúak, kisebb a vízfelvételi képességük, maximum 8%, jól tűrik a külső hőmérséklet változásaiból adódó hatásokat: kopásállóak, fagyállóak és savállóak, azaz nagy ellenálló-képességgel rendelkeznek.
A klinkerburkolat amellett, hogy rendkívül tartós, csak kevés odafigyelést, ápolást igényel: a felületek nehezen szennyeződnek és egyszerű módszerekkel tisztíthatóak.

Bízzuk szakemberre!

Bár a téglaburkolatokkal bánni nem ördöngösség, van néhány fogás, amit nem érdemes elhanyagolni, ezért mind a klinker lapok, mind a tégla falburkolatok építését minden esetben bízzuk szakemberre. A sajnos gyakran helytelen beépítéssel a szép termék nem adja a várt esztétikus és tartós eredményt, így az esetleg olcsóbb megoldás lesz a drágább.

A Wienerberger által forgalmazott Terca Téglaburkolatok 2010-es termékválasztékában összesen 24 különféle homlokzatburkoló tégla található, számos színárnyalatban, sima, rusztikus, homokszórt, húzott és érdesített felületkialakítással.

Miért érdemes Terca Téglaburkolatot használni?
  • természetes, környezetbarát anyag
  • Időtálló, tartós
  • Nagy ellenállóképességgel rendelkezik: kopásálló, fagyálló és saválló
  • Csekély a karbantartási igénye
  • Gazdag színválaszték, változatos forma- és felületválaszték
  • Az épületnek kiváló épületfizikai tulajdonságokat kölcsönöz, alkalmazásával javítható a hőszigetelő és hőtároló képesség, valamint a hangszigetelő képesség
  • Kreatív építészeti megoldásokat tesz lehetővé
A Terca téglaburkolatokról bővebb információk a http://www.wienerberger.hu weboldalon találhatók.
FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Itt a kormánydöntés az üzemanyagárak szabályozásáról
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Marina_city_CAM_13