Üzlet

Igazi hibrid kicsiben a Toyota Yaris

Hámor Iván
A Toyota, mint a hibrid járműhajtás élenjáró fejlesztője - saját márkaneve alatt - sokáig kívülről is jól megkülönböztethető, a hatékonyságnak alárendelt karosszériákba építette a környezetkímélő hajtásláncot. Később, a technológia egyre elfogadottabbá válását követően az alsó-középkategóriába tartozó Auris, majd idén a kisautó Yaris is megkapta a folyamatosan fejlődő technológiát. Hollandia vízszintes útjain 5 liternél kevesebb benzinnel lehetett járni vele.
A Toyota a hibrid technológiában látja a közeljövő megoldását a környezetbarátabb és energiahatékonyabb közlekedésre. A fejlesztések - a hatékonyság növelése mellett - a rendszer méretének mérséklését is lehetővé teszik, így ma már nem csak a speciálisan hozzá tervezett karosszériába, hanem egy kisautóba is beépíthetővé vált. Ahhoz hogy ez ne csak fizikailag legyen megvalósítható, az árát is olyan szinten kell tartani, amit egy kisautó vásárló is hajlandó megfizetni. A fentieknek a hibrid hajtású Yaris mind megfelel, és a valós működését Hollandiában, Amszterdam körül lehetett először kipróbálni.

Igazi hibrid kicsiben a Toyota Yaris
A tenger szintjén, vagy olykor az alatt fekvő országutakon sem a hegymászó képességére, sem a városon belüli viselkedésére nem derült fény, ugyanis előbbihez a földrajzi adottságok hiányoztak, utóbbiról pedig az útvonalnak köszönhetően - mindössze pár kilométer volt a városi szakasz - nem sikerült információhoz jutni.

Igazi hibrid kicsiben a Toyota Yaris
A településeken kívüli utakon viszont 4,5 literes fogyasztás alakult ki, de az 1,5 literes benzinmotor feltűnően sokat üzemelt annak érdekében, hogy az elvárt - de nem forszírozott - sebességgel haladni lehessen.

Igazi hibrid kicsiben a Toyota Yaris
A Yaris Hybrid kezelése, vezetése semmiben nem tér el a hagyományos autókétól. A Toyota hibrid hajtása egy - áttétel módosításra is alkalmas - bolygóművön keresztül működik, így csak a két pedált - gáz és fék - valamint a kormányt kell kezelni.

Igazi hibrid kicsiben a Toyota Yaris
Kívülről a feliratok és a kék hátterű márkalogó árulja el, hogy hibrid rendszer dolgozik a Yarisban, míg az utastérben még ennyi árulkodó jel sincs, tehát a térkínálat semmivel sem kisebb, mint a tisztán belső égésű motorral szerelt modellekben.

Magyarországon júliustól érhető el a cégek számára is megfontolandó kisautó, hét légzsákkal, kétoldali klímaszabályozással 4,6 millió Ft-ért.
Holdblog

A Föld legnagyobb részvénytársasága

Kevés olyan közvetlen biológiai jellemzőt találunk, ami kiemelne minket a többi faj közül, leginkább fejlett kommunikációs képességeink tesznek minket azzá, amik vagyunk. Lehet minket, embere

Kiszámoló

Kiszámoló bankszámla......helyett

Most, hogy a Raiffeisen valami okból elkezdte elüldözni a prémium ügyfeleket (pedig nemrég még 50 ezer forintot is fizetett ugyanezen embereknek, hogy nála nyissanak számlát), arra gondoltam, hog

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Főpolgármester-választás: Karácsony Gergely győzött, de új választás jöhet Budapest vezetéséért

Könyvelő

Könyvelő
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
2024. június 12.
Sustainable World 2024
2024. szeptember 4.
Future of Finance 2024
2024. szeptember 17.
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
2024. szeptember 18.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu Infostart.hu

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes online előadás

Miért a tőzsdei befektetést válasszam az állampapír helyett?

Online előadásunkon megvizsgáljuk a két befektetési formát, megtárgyaljuk az előnyeiket és a hátrányaikat, sorra vesszük mikor mibe érdemes fektetni.

Ez is érdekelhet
befektetés tőzsde chart getty stock