Előfizetői tartalom

Itt a magyar mobilbankok friss rangsora, hatalmas nyertesek és vesztesek születtek

Év végéhez közeledve újra összeállítottuk a hazai bankok mobilbankjának rangsorát az alkalmazás-piacterek értékelése alapján. A piacon fontos változás is történt: a Takarékbank legutóbbi összeállításunk óta élesítette új mobilbanki alkalmazását, mely értékelése az előző verzióhoz képest nagyot ugrott.

Új mobilbankok

Idén több nagybank élesített új mobilappot, így történt ez például az Ersténél, ahol a George lett a korábbi Erste-app utódja. A George-ot alaposan teszteltük is kicsivel az alkalmazás indulásának bejelentése előtt, erről itt írtunk részletesen.

Az OTP is élesítette új mobilbankját, mely jövő márciusig párhuzamosan elérhető a korábbi appal, a Smart Bankkal (ezért összeállításunkban mindkét app szerepel). Az OTP-től megtudtuk, az új mobilapp-szolgáltatásra idén november végéig több mint 500 ezren regisztráltak, és hogy a pénzintézetnél a mobilbankot rendszeresen használók köre az elmúlt másfél év alatt megduplázódott.

Legutóbbi mobilbanki rangsorunk összeállítása óta egy újabb mobilbankot élesítettek a piacon, a Takarék Mobilappot, mely a régi alkalmazást váltotta le a banknál. Az új appot az alapoktól tervezték újra, az új app már biometrikus azonosítással is használható, a mindennapi megszokott pénzügyi tranzakciókon túl többek között a befektetési portfólió is kezelhető innen, MNB-szabvány szerinti QR-kódos fizetés is indítható belőle, és az app fizetési kérelmeket is kezel.

Mobilbanki rangsor

  • Új mobilbankok érkeztek idén
  • Google Play - Nagy változások a rangsorban
  • App Store - Ksiebb mértékben véltoztak az értékelések

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés