Előfizetői tartalom

Belengette a kormány a bankadó megemelését és a kamattámogatott hitelek felülvizsgálatát!

A bankok különadójának a lehetséges megemeléséről és a kamattámogatott hitelek kamattámogatásának a felülvizsgálatáról beszélt ma Varga Mihály pénzügyminiszter. Mindkettő súlyosan negatív hír a bankszektor és a hitelpiac számára, amit az OTP részvényárfolyamának 6%-os szakadása is mutat. Ugyanakkor nem feltétlenül nagy meglepetés azoknak, akik az idei költségvetés sanyarú helyzetét nyomon követték hónapról hónapra. Várható volt ugyanis egyfajta kiigazítás.

FRISSÍTÉS! Időközben Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője is reagált Varga Mihály mondataira: Kapcsolódó cikkünk 2023. 09. 21. Máris reagált a Fidesz Varga Mihály bankadóval és kamattámogatott hitelekkel kapcsolatos kijelentésére Sokkoló hír a bankoknak és a hitelpiacnak Bár nem szívesen nyúl ilyen eszközhöz a kormány, mérlegelheti, hogy amennyiben a bankoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés