Előfizetői tartalom

Változás a K&H Alapkezelőnél: új fióktelep veszi át az alapok kezelését

A K&H Alapkezelő közleménye szerint minden, az alapkezelő által kezelt alap és intézményi portfólió esetében a kezelési jogot átadják a KBC Asset Management magyar fióktelepének. Ha ez utóbbiról valaki még nem hallott volna, nem meglepő, ugyanis csak idén márciusban alapították. A változások július 1-jével lépnek hatályba, a döntés az összes alapot érinti. Az alapkezelő Portfolio-nak küldött válasza szerint a cél a hatékonyságnövelés és a szinergiák kiaknázása.

A napokban a K&H Alapkezelő által küldött közleményből derült ki, hogy július 1-jével gyakorlatilag minden alapjuk esetében a kezelési jogot átruházzák a KBC Asset Management Magyarországi Fióktelepének.

A közlemény szerint a lépést az MNB már jóváhagyta, a döntés a felsorolás szerint 67 alapot érint, tehát minden, Magyarországról kezelt alapot.

A magyar K&H és az anyavállalat KBC kapcsolatában az utóbbi években voltak már ilyen húzd meg-ereszd meg lépések, 2018-ban röppent fel a hír, hogy a KBC eladná magyar brókercégének lakossági üzletágát, amiért az Erste Bank például szívesen bejelentkezett volna, de később úgy döntött az anyacég, mégsem válik meg a brókercégtől, hanem a K&H Bankba integrálja azt (ez utóbbi tudtunkkal még nem történt meg).

A cikk fontosabb elemei:

  • Július 1-től minden K&H-s alap kezelését átruházza az alapkezelő.
  • Az új fióktelep az alapkezelő meglévő személyi állományára épít.
  • Az alapok esetében változik néhány dokumentum.
  • A K&H Alapkezelő a harmadik legnagyobb alapkezelő itthon, de profitban nem tudott nőni.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés