Előfizetői tartalom

Az elfeledett szektor, ami az évtized befektetése lehet

Viszonylag sok ideje nem foglalkoztunk már mélyrehatóan a kannabisz szektor helyzetével, az év első felében és tavaly év végén gőzerővel zajló legalizációs törekvések óta valamelyest ugyanis elcsendesültek a hangok a témában. Mostanában azonban a szektor iránt érdeklődő befektetők ismét felkaphatták a fejüket több, a kannabiszcégek számára kifejezetten örömteli hírre, nemrég például a demokraták felől érkező, az iparágban tevékenykedő vállalatok finanszírozását elősegítő törvényjavaslattal kapcsolatban olvashattunk híreket, de a napokban a republikánusok oldaláról is megjelent egy törvényjavaslat, ami bizakodásra adhat okot a befektetők számára. Elemzésünkben körüljárjuk a legfrissebb fejleményeket, kitérünk az amerikai szövetségi szintű legalizálás kilátásaira és hátráltató tényezőire, illetve az iparág legjelentősebb szereplőit nézzük meg közelebbről.

Mik történtek mostanában a kannabisz szektorral?

A demokrata javaslat

Már közel fél éve nem foglalkoztunk mélyrehatóan a kannabisz szektor kilátásaival, az év első felében és tavaly év végén gőzerővel zajló legalizációs törekvések óta valamelyest ugyanis elcsendesültek a hangok a témában. Mostanában azonban a szektor iránt érdeklődő befektetők ismét felkaphatták a fejüket néhány, a kannabiszcégek számára kifejezetten örömteli hírre, melyek apropóján komoly ralikat is láthattunk a vonatkozó részvényeknél.

Még szeptember közepén elfogadták az amerikai Képviselőházban azt a módosítást, amely az ún. SAFE törvényjavaslattal (Secure and Fair Enforcement SAFE Banking Act) egészíti ki a 2022-es pénzügyi évre vonatkozó nemzetvédelmi törvényt (NDAA). Ez a törvényjavaslat tulajdonképpen megtiltja a szövetségi bankfelügyeletnek, hogy szankcionálja azon amerikai betéti intézményeket melyek banki szolgáltatásokat nyújtanak a törvényes, kannabisszal foglalkozó vállalatoknak. A SAFE banki törvényt egyébként korábban önálló törvényjavaslatként és szélesebb körű törvényjavaslatokba illesztett rendelkezésként is elfogadták már a Képviselőházban - azzal azonban, hogy a kiemelt fontosságú, védelmi kiadásokról szóló törvényhez csatolták a javaslatot, felcsillanhatott a remény a befektetők számára, hogy a kötelezően érvényre juttatandó nemzetvédelmi törvény (NDAA) eszköz lehet a kannabisz bankreform törvénybe iktatására.

Miről szól még a cikk?

  • Alaposan megütötték a kannabisz szektor részvényeit a mögöttünk álló hónapokban.
  • Ismét felcsillant a remény, a demokraták után a republikánusok is előálltak egy törvényjavaslattal.
  • Mit kell tudni az amerikai kannabisz piacról, mennyire reális a szövetségi szintű legalizálás?
  • Milyenek a legjelentősebb kannabisz vállalatok kilátásai, akadnak jó befektetési lehetőségek?

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés