Előfizetői tartalom

Száguldó árfolyamok, itt vannak a magyar tőzsde márciusi nyertesei

Portfolio
Alapvetően kifejezetten rossz a hangulat a világ tőzsdéin az ukrán háború kitörése óta, a magyar tőzsde is meredeken beesett február közepén. Március eleje felé azonban változott valamelyest a kép és nagy általánosságban emelkedő árfolyamokat láthattunk a magyar részvényeknél, néhány vállalat viszont így is élesen kivált a tömegből, 20-40 százalékos ralikat láthattunk pár hét leforgása alatt például a Waberer'snél, a DM-Kernél és az Opusnál. De vajon meddig tarthat ki a jó hangulat és meddig folytatódhat a meredek emelkedés?

Waberer's

Tovább folytatódik a Waberer’s menetelése, a remek teljesítmény részben a múlt héten közzétett, erős vállalati gyorsjelentésnek, részben pedig a Concorde elemzőjének pozitív értékelésének köszönhető. A Waberer's éveken keresztül veszteségesen működött, a korábbi taxi modellről azonban átállt a cég kereskedelmi sáv modellre, ennek eredményei pedig negyedévről-negyedévre egyre látványosabban megmutatkoztak, végül a múlt pénteken közzétett gyorsjelentésből kiderült, hogy a tavalyi évben 2017 óta először tudott éves profitot termelni a cég.

Ma 9,7 százalékot ralizott a részvény, míg a lokális mélypont, azaz március 11 óta 34 százalékkal került már feljebb a jegyzés. Bár rövidtávon mostanra túlvettség alakult ki (amit a kora délutánra már megjelent felső árnyék is alá látszik támasztani), közép- és hosszútávon a gyorsan megélénkülő vételek pozitív jelzésekkel szolgálnak, mert a részvény régóta volt tetszhalott állapotban. A tendencia megerősítéséhez a 2 500 Ft-os támasz áttörése szükséges.

WABERER2

AutoWallis

A múlt hét közepén érkezett a hír, hogy több mint 90 százalékkal növekszik az AutoWallis részvények súlya a BUX kosárban a Budapesti Értéktőzsde előző, tavaly szeptemberi határozatához képest. A döntés értelmében a vállalat részvényei mától 0,5098 százalékos súllyal szerepelnek a BUX indexben, ezzel a 10. legnagyobb pozíciót elfoglalva. Ma pedig arról számolt be az AutoWallis, hogy bővíti a csoport által a kiskereskedelemben értékesített autómárkák számát a vállalat, miután belép a SsangYong hazai kiskereskedelmi piacára. A dél-koreai márkát az AutoWallis kizárólagos importőrként a magyar mellett három régiós piacon már képviseli, de eddig kizárólag a nagykereskedelemre koncentrált.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés