Népszerűek a jótékonysági aukciókon a kortárs magyar művészek alkotásai
Befektetés

Népszerűek a jótékonysági aukciókon a kortárs magyar művészek alkotásai

Portfolio
Az elmúlt 10 évben egyre több non-profit és civil szervezet döntött úgy, hogy jótékonysági árverés keretében olyan adománygyűjtő akciót szervez, mely a nemes ügy támogatása mellett további hozzáadott értékkel gazdagítja a támogatók életét. Napjainkra az egyes szervezetekhez tartozó jótékonysági árveréseknek megvan a maga arculata, profilja és közönsége.

November 16-án este nyolcadik alkalommal rendezte meg a Mosoly Alapítvány jótékonysági árverését, ahol a művészet és a beteg gyerekek támogatása fonódik össze. A rendezvénynek a Budapest Music Center adott otthont, illetve a Virág Judit Galéria támogatásának köszönhetően az árverés online is elérhető volt.

Napjainkra a Mosoly Aukció nem csak kiemelkedő jótékonysági eseményként ismert, hanem mint a kiemelkedő mai magyar kortárs művészek és kortárs designerek alkotásait felvonultató árverés is fontos szerepet tölt be a hazai képzőművészet színterén. Számos új vásárlót, érdeklődőt vonz a képzőművészet és az iparművészet területére, lehetőséget biztosít a fiatal művészeknek egy jómódú, fogékony közönség előtti bemutatkozásra, piacot teremt az egyedi kortárs design számára - tájékoztatták a szervezők a Portfolio-t.

A szervezők szerint az árverési tételek összeállításakor fontos szempont, hogy kvalitásos, a 21. század vizualitását közvetítő műtárgyakat gyűjtsenek a kollekcióba. Nagy figyelmet fordítanak a fiatal tehetségekre, de az árverésen a művészek több generációja is jelen van.

A teljesség igénye nélkül az idei alkotók közt olyan nevek szerepeltek, mint Keserű Ilona, Fehér László, Nádler István, Fajó János, Nemes Márton, Fülöp Gábor, Keresztes Zsófia, Batykó Róbert, Ezer Ákos, Makai Mira Dalma, Bozó Szabolcs és a legfiatalabb tehetségek közül Bencs Dániel és Dávid Zita.

A legmagasabb áron megvásárolt tárgy 6 500 000 forintért kelt el és az est folyamán mind a 95 alkotás új tulajdonosra talált, kiemelkedő összeggel támogatva így a Mosoly Alapítványt.

Címlapkép forrása: Getty Images

Találd meg a neked való befektetési alapot!
RSM Blog

Bizalmi vagyonkezelés 2024

A bizalmi vagyonkezelési (BVK) struktúrák az utóbbi pár évben terjedtek el igazán. Az elmúlt években hazánkban is egyre népszerűbbé vált a komplex vagyontervezési megoldásokat kínáló biz

Holdblog

Most érdemes Teslát venni?

A kérdés - persze - nem a február elején elindult támogatott elektromosautó-vásárlási lehetőség esetleges kihasználására vonatkozik, hanem a vállalatba való befektetésre. Érdemes most vá

Kiszámoló

Mikor esnek már le a kamatok?

Sok ügyfél vár arra, hogy a lakáshitelek kamatai újra 2-3% körül alakuljanak, akkor szeretnének majd ingatlant venni. Mások jól bevásároltak 10-20 éves forintos, eurós, dolláros állampapír

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Olyan nyomás alá kerül Magyarország pillanatokon belül, aminek évekig fizethetjük az árát

Privát bankár

Privát bankár
Retail Day 2024
2024. április 11.
EU Források 2024
2024. március 6.
Agrárium 2024
2024. március 19.
Sustainable Tech 2024
2024. április 24.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Díjmentes előadás

Kereskedés külföldi részvényekkel

Kezdőként hogyan tudsz külföldi részvényekkel kereskedni? Melyek lehetnek a kiválasztás szempontjai? Bemutatjuk melyik platformunk a legoptimálisabb külföldi részvények vásárlásához.

Díjmentes előadás

Tőzsdei megbízások helyes használata

Ahhoz, hogy kereskedni tudj a tőzsdén, a piacra lépés elsődleges feltétele, hogy képes légy a különböző megbízásfajtákat használni. Számos megbízásfajta létezik a piacokon, mi sorra vesszük a legfontosabbakat.