FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Nagyot gyengült a forint – Érdekes helyzet állt elő az eurós állampapíroknál

396 fölé is benézett a napokban a forint euróval szembeni jegyzése, a további gyengülést váróknak érdemes lehet elgondolkodni az eurós megtakarításban. Vannak például olyan eurós állampapírok, amelyek 4-5% körüli eurós hozamot ígérnek, sőt, az egyik PEMÁP 8% felett forog jelenleg. Alábbi cikkünkből az is kiderül, hogy már 406-os év végi forint árfolyamvárakozás esetén jobb választás most Euró Magyar Állampapírba fektetni, mint PMÁP-ba.

Jelentősen gyengült a forint az euróval szemben az utóbbi napokban, az árfolyam 396 fölé is betört, ami egyéves mélypontot jelent a magyar fizetőeszköznek.

A gyenge forint miatt sokakban felmerülhet a gondolat, hogy megtakarításainak egy részét más devizába fektesse be (például eurós állampapírba). Ez különösen akkor lehet kifizetődő, ha a befektető a forint további gyengülésére számít, márpedig a magyar elemzők és befektetési szakértők többsége szerint van még tér a további forintgyengülés előtt az idei évet nézve.

Devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények, CFD-k. Minden, ami a hullámzó árfolyamok kapcsán megdobogtatja egy trader szívét. Portfolio Trader

Üröm az örömben, hogy az igazán magas eurós hozamokat állampapírokkal már csak az tudja élvezni, aki eurós prémium állampapírból is bevásárolt az utóbbi években. A már nem vásárolható

Amire választ kaphat cikkünkben:

  • Egyre vonzóbbá teszi a gyenge forint az eurós befektetéseket.
  • Van olyan Prémium Euró Magyar Állampapír, ami jelenleg 8% feletti eurós hozamot kínál, csak van egy bökkenő.
  • Megnéztük, milyen forint árfolyamnál éri meg inkább EMÁP-ot tartani, mint PMÁP-ot.
  • Nem az EMÁP az egyetlen eurós állampapír a piacon, sőt, magasabb hozamokkal is találkozhatunk.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés