Egyszer az életben adódik ilyen jó lehetőség ennél a befektetésnél

Portfolio
Az Izrael elleni iráni drón- és rakétatámadások és a két nemzet közötti növekvő feszültség komoly félelmet kelthet a pénzügyi piacokon, ami egyes elemzők szerint átmeneti esést eredményezhet többek között az aranynál és az ezüstnél is, a menekülőeszköznek számító nemesfémeknél kicsit hosszabb távon nézve ez egy ritka lehetőséget kínál a befektetők számára - számolt be a Marketwatch. .
A nyersanyagpiaccal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

Az iráni drón- és rakétatámadások és az erre érkező esetleges válaszlépés komoly hullámokat válthatnak ki a tőkepiacokon és akár egy nagyobb eladási hullám is elindulhat, egyebek mellett a nemesfémeknél is fel kell készülni a volatilitásra, vélekedett Peter Spina, a GoldSeek alapítója.

A szakember szerint

ez az esemény "egy életre szóló" vásárlási lehetőséget jelenthet az aranyba és ezüstbe fektetők számára.

Úgy véli, hogy a mostani aranyárfolyamba már be van árazva mindenféle potenciális feszültség és kockázat, beleértve egy lehetséges háborút is a Közel-Keleten, ezért ha esni kezdene a hagyományosan biztonsgos menedéknek tartott arany jegyzése, akkor érdemes lehet szerinte vásárolni.

Nemrég egy részletes elemzés során foglalkoztunk az arannyal és a vonatkozó befektetési lehetőségekkel, ezt itt lehet elolvasni.

Címlapkép forrása: Shutterstock

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

© 2024 Portfolio

Impresszum     Szerzői jogok     Jogi nyilatkozat     Médiaajánlat     Adatvédelem     ÁSZF