Világító barátok, Claude Monet varázslatos kertje, képeslap készítés és punching workshop
Befektetés

Világító barátok, Claude Monet varázslatos kertje, képeslap készítés és punching workshop

műtárgy.com
Idén május 23. és 25. között megrendezésre kerülő Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon több, mint 100 izgalmas művészeti program közül válogathatsz. Összegyűjtöttünk pár olyan programot, amely nem csupán a családoknak nyújt kikapcsolódást, hanem a „belső gyermeki énünk” is jól szórakozhat.

Legyen szó ajándékba kapott bérletről, baráti összejövetelekről vagy családi programról, a fesztivál mindenkinek lehetőséget nyújt, hogy közelebb kerüljön a művészet világához.

KÉPEZŐ Galéria – MA-KI fest? Claude Monet varázslatos kertje – Bábelőadás és alkotófoglalkozás 3-8 éves gyerekeknek

Mi történne, ha véletlenül kezünkbe kerülne Claude Monet híres kertjének kulcsa?

MA-KI, a festőmajmocska újabb utazásra invitál minket, ezúttal Franciaország egy eldugott falujába, ahol a modern művészet egyik nagy alakja élt és alkotott. Az interaktív bábelőadás segítségével a legkisebbek játékosan ismerkedhetnek meg az egyetemes és magyar képzőművészet nagy alakjaival. A mindig kíváncsi MA-KI sokszor kalamajkákba keveredik, így folyamatosan tanul az életről, kitartásról, kreativitásról és a bátorságról.

Az előadást kártyák, mozgó festmények, zene- és filmrészletek, játékok színesítik, amit egy 45 perces kézműves foglalkozás követ.

műt1
MA-KI fest? Claude Monet varázslatos kertje. Forrás: Műtárgyak Éjszakája Fesztivál

FISE – Én, te, ő… Mi, ti, ők… - A KaCs Műhely alkotó foglalkozása – Kollázs workshop

Gondolkodtál már azon, hogyan is nézne ki az ideális jövő? Ezen a workshopon megteheted! Kollázs technikával és különböző anyagok felhasználásával olyan alkotásokat fogunk készíteni, amelyek reflektálnak a minket körülvevő világra, saját magunkra és embertársainkra, valamint megpróbálunk létrehozni egy szebb világot magunk köré – még ha csak egy papírlapon is.

műt2
A KACS Műhely alkotó foglalkozása. Forrás: Műtárgyak Éjszakája Fesztivál

Hajas Katinka képzőművész – Világító barátok – Gipsz figura festő workshop gyermekeknek

Emlékszel még, amikor gyerekként féltél a sötétben? Emlékszem, amikor elalvás előtt a szüleim lekapcsolták a villanyt, és minden, ami körülvett, eltűnt. Aztán fluoreszkáló matricákat kaptam, amik még pont világítottak annyira, hogy enyhe fényükkel betöltsék a sötét és szokatlan “űrt”.

Ez az élmény inspirálta ezt a gyerekfoglalkozást, ahol egy fluoreszkáló barátot készíthetnek el a gyerekek - egy előre elkészített gipsz figurát festhetnek ki színes és fluoreszkáló festékekkel.

És az, hogy ki milyen mintázatú és színű barátot képzel el magának... Határ a csillagos ég!

műt3
Gipsz figura festő workshop. Forrás: Műtárgyak Éjszakája Fesztivál

DINDIN Galéria – Lego építés Zeus Salas festménye alapján – Csatlakozz a közös lego építéshez!

A venezuelai festőművész Zeus Salas régóta dédelgetett álma, hogy festményei Lego-kockákból is megépüljenek.

Eddig két Zeus festmény épült meg lego-kockákból, most pedig egy újabb műtárgy lesz a program tárgya: a DINDIN Galériában kiállításra kerülő bokszoló csirkék egyikét építjük meg közösen.

Minden kéz számít - Gyertek és csatlakozzatok Zeuszhoz és a tekerd! csoport tagjaihoz a Műtárgyak Éjszakája Fesztivál alatt!

műt4
Lego építés Zeus Salas festménye alapján. Forrás: Műtárgyak Éjszakája Fesztivál

BEM Mozi filmvetítés – A Kojot négy lelke – Filmvetítés és beszélgetés az alkotókkal

A Kojot négy lelke a Nyócker! rendezőjének, Gauder Áronnak az új filmje. Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.

A filmvetítést követően Gauder Áron rendezőt, forgatókönyvírót és Baumgartner Zsolt animációs rendezőt kérdezhetjük a film készítésének kulisszatitkairól.

műt5
A Kojot négy lelke c. film plakátja. Forrás: Műtárgyak Éjszakája Fesztivál

Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont – A Kossuth-bankók tündöklése és bukása – Múltidéző társas játék

A múltidéző társas játék egy több állomásból álló kaland, melynek során a Kossuth-bankók létrejöttével és sorsával ismerkedünk meg. Minden állomáson játékos kihívások, feladványok várják a vállalkozó kedvű résztvevőket. Ezek megoldásával valós történetek és életutak elevenednek meg. Kiderül például az is, miként rejtegették a bankókat a megtorlás ideje alatt a magyarok. Fény derül arra is, milyen intézkedésekkel próbálta a Habsburg Birodalom megsemmisíteni az első magyar nyelvű papírpénzt, és ezzel eltörölni a szabadságharc emlékét.

Pasztircsák Larisza – iparművész – Képeslapok készítése gyerekkori fotókból hímzett üzenetekkel – Gyermeki énünk üzenete a múltból a jelenbe, jelenből a múltba

Készíts képeslapot önmagadnak! Hímezz a gyermekkori fotód replikájára, mint egy emlékeztetőként, egy-egy olyan fontos és meghatározó mondatot, gondolatot, ami gyermekkorodban fogalmazódott meg benned a felnőtt létről, a vágyakról, a jövőről. Ez egy intim, személyre szóló rövid üzenet, amely gyógyíthatja benned az ártatlan, sebzett gyermeket.

műt6
Képeslapok készítése gyerekkori fotókból hímzett üzenetekkel. Forrás: Műtárgyak Éjszakája Fesztivál

Kastner Kommunity - Punching workshop Vidra Rékával - Készíts kiegészítőt punching technikával!

Vidra Réka képzőművész fonallal és különleges színekkel, ún. punching technikával dolgozik. A MÉF workshopján most te is megismerkedhetsz ezzel az eljárással.  Kifejezetten erre az alkalomra kidolgozott minta alapján egy kis méretű kitűzőt/felvarrót hozhatsz létre punching / punch needle technikával, mindezt Vidra Réka képzőművész személyes mentorálása mellett. A mintát, amellyel a művész készül, Hieronymus Bosch "Gyönyörök kertje" című hármasoltárán látható egyik állat inspirálta. A workshopon secondhand fonalakkal dolgozunk. A részvétel semmilyen előképzettséget nem igényel. 

Workshop Vidra Rékával - Készíts kiegészítőt punching technikával a 2024-es Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon. Forrás: Műtárgyak Éjszakája Fesztivál

Szerző: műtárgy.com

Címlapkép: Workshop a K.A.S. Galériában a 2023-as Műtárgyak Éjszakája Fesztiválon

Címlapkép forrása: műtárgy.com / fotó: Árvai Dóra

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Találd meg a neked való befektetési alapot!
KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
Anna Margit kiállítás