Deviza

Két forintot ért a felminősítés

Portfolio
Múlt pénteken két forinttal erősödtünk az euróval szemben, miután az S&P felminősített minket. Az igazán érdekes viszont az lesz, hogy a holnapi MNB-döntés mit okoz majd a forint megítélésével, egyelőre még közel járunk az egyéves csúcshoz.
Megosztás

Határozottan gyengül a dollár

A forint piacán hétfőn nem látszik igazán nagy mozgás, az euróval szembeni jegyzések reggel óta 304 körül ingadoznak. A dollárral szemben viszont tovább tudtunk erősödni, ami annak köszönhető, hogy a zöldhasú általánosan tovább gyengült a devizapiacon. Az euró-dollár immár 1,09 fölött jár, ami napon belül közel egyszázalékos emelkedést jelent. Ez lényegében azonos mértékben csapódott le a dollár-forint jegyzésekben is, így pedig 278 körüli jegyzéseket látunk.




Megosztás

Amerika folytatja a múlt heti ralit

Az európai részvénytőzsdék fél-egy százalékot estek, a múlt heti részvénypiaci rali megtorpanni látszik, de több makro esemény is lesz, amire figyelnünk kell. A pénteki S&P felminősítés ellenére a BUX index értéke nyitás után még esett, a délutáni órákra viszont új erőre kapott a hazai index, ami elsősorban a MOL árfolyamemelkedésének köszönhető. Az amerikai részvényindexek a Nasdaq kivételével emelkedéssel nyitották a napot.
Megosztás

Két forintot ért a felminősítés

A múlt hetet 303-as árfolyam mellett zárta a forint az euróval szemben, ami nem jelentett új csúcsot. Az S&P lépése, melyben egy fokozattal BB pluszra minősítette át hazánkat, két egységgel hozta lejjebb a jegyzéseket, de új momentum nem alakult ki.



Két forintot ért a felminősítés

A dollár-forint keresztárfolyam két százalékkal süllyedt egy hét alatt, amit a dollárláb azonos mértékű elmozdulásának tudhatunk be. A jegyzések így jelenleg 281 körül alakulnak, érdemi elmozdulás pedig nem látszik a reggeli órákban.



Két forintot ért a felminősítés

Az érdekes az lesz, hogy a holnapi MNB-döntés mit okoz majd a forint megítélésével. A piacon a döntő többség ugyanis azt várja, hogy újraindul a kamatcsökkentési ciklus, ez pedig rontja majd a forint alapú eszközök vonzerejét.

Megosztás

Itt vannak a legfontosabb hírek ma reggel!

Hétfőn Amerikában a februári lakáspiaci adatokról kapunk tájékoztatást, Európával kapcsolatban a Merkel - Ciprasz reformintézkedésekkel kapcsolatos megbeszélésekre kell figyelni, de Draghi is beszélni fog az Európai Parlament Monetáris Bizottsága előtt.

A jelen írás nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy befektetési ajánlásnak. Részletes jogi információ

Kiszámoló

Más miért nem tanult?

Írtam nemrég a sávos adózásról. Az egyik visszatérő motívum volt a hozzászólásokban, hogy miért adóztatja az állam a vagyont, amikor azt eleve már adózott pénzből vettem, s ez így már

KonyhaKontrolling

Adózzon mindenki más!

Az interneten sok vélemény jelenik meg a \"megfelelő\" adóztatással kapcsolatban, de még a legtájékozottabbak is sokszor minimum meglepő véleményeket fejtenek ki. A bejegyzésben nem megyek bele

FRISS HÍREK
NÉPSZERŰ
Összes friss hír
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Likviditási szakértő/vezető modellező

Likviditási szakértő/vezető modellező

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Szenior treasury és kontrolling munkatárs

Pénzügyi modellező/vezető modellező

Pénzügyi modellező/vezető modellező
Financial IT 2024
2024. június 11.
Portfolio Agrofuture 2024
2024. május 23.
Automotive Business in CEE Region Conference 2024
2024. június 5.
Digital Compliance by Design & Legaltech 2024
2024. május 8.
Hírek, eseményajánlók első kézből: iratkozzon fel exkluzív rendezvényértesítőnkre!
Portfolio hírlevél

Ne maradjon le a friss hírekről!

Iratkozzon fel megújult, mobilbaráthírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Infostart.hu

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Tőzsdetanfolyam

Tőzsdei hullámok, vagyonépítés és részvénykiválasztás

22+1 órás komplex tanfolyam ahol a tőzsdei kereskedés és a hosszú távú befektetés alapjait sajátíthatod el. Megismered a tőzsdei ármozgások törvényszerűségeit, megismered a piaci trendeket, megtanulod felismerni a trendfordulókat.

Könyv

A Sikeres Kereskedő - Vételi és eladási pontok, stratégiák, tőzsdepszichológia

Egy tőzsdei könyv, ami nem aranyhalat akar rád sózni, hanem felruház a horgászás képességével, ami a befektetések világában a saját kereskedési módszer kialakítását jelenti.

Ez is érdekelhet
GettyImages-473138700