Előfizetői tartalom

Meglódult a forint – Meddig erősödhet?

Az MNB keddi kamatdöntése és inflációs jelentése utáni üzenetek mellett határozott forinterősödést látunk az utóbbi 3 napban, így már közelebb jár az euróárfolyam a 360-as, mint a 370-es szinthez. Megnéztük, hogy most milyen technikai szintekre érdemes figyelni.

Az MNB kedden azt üzente, hogy bár bázishatások és a gazdasági újraindítás miatt átmenetileg kiléphet az infláció a toleranciasávból, azaz 4% feletti éves inflációs ütem is lehet a következő hónapokban, de ezzel együtt sem aggódik: a közép távon 3%-os inflációs cél elérhető, és ezért nincs most (sem) szükség monetáris lépésre.

Azt is érzékeltette persze a jegybank vezetése, (ahogy az elmúlt hónapokban mindig), hogy ha mégis szükség lenne, akkor kész lépni (a monetáris szigorítás irányába). A csütörtöki egyhetes betéti tenderen azonban továbbra sem emelt kamatot, így tehát továbbra sem érzi ennek szükségességét.

Ezt részben az is kiválthatta, hogy csütörtökre már érzékelhetően elkezdett távolodni a történelmi mélypont közeléből a forint az euróval szemben, hiszen a jegyzések 365 alá buktak. A jelek szerint egyelőre elegendőek voltak a jegybanki üzenetek ahhoz, hogy nyugtassák kicsit a piacot. Azóta pedig ma folytatódik a forinterősödés, és már a 364-es szint alatt járnak a jegyzések.

Miről szól ez az elemzés?

  • Az MNB keddi kamatdöntése utáni üzenetek kulcsfontosságúak voltak, amelyek az elmúlt 3 nap alapján erősödést váltottak ki a forint árrfolyamában.
  • Röviden összefoglaljuk az üzenetek tartalmát és azt, hogy ezek után miért nem lépett csütörtökön az MNB.
  • Bemutatjuk a technikai elemzés eszköztára segítségével azokat az EURHUF árfolyamszinteket, amelyekre a megindult erősödési hullám mellett figyelni kell.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés