Előfizetői tartalom

Nagyon erős falba ütközött a forint, ezért nem tudott egész héten tovább erősödni

Négy hétig tartó folyamatos erősödés után elfogyott a forint ereje a mögöttünk hagyott héten. Összeszedtünk négy fontosabb okot erre.

Virág Barnabás MNB-alelnök május 17-i szavai (az inflációs kockázatok miatt júniusban kamatot emelhet közel 10 év után a jegybank) meglepte a piacot és ez hullámszerűen tovább erősítette a forintot. Erről akkoriban több cikket is írtunk:

Az euróval szembeni jegyzések annak a hétnek a végéig, május 21-ig 348,3-ig estek, azaz kilenchavi csúcson zárt a forint és ehhez képest nem tudott tovább erősödni a most mögöttünk hagyott héten, hiszen ugyanúgy 348,3 körül születtek az utolsó kötések május 28-án este a bankközi piacon.

Arra, hogy miért nem tudott tovább erősödni a forint a mostani héten, egy fundamentális és három technikai elemzési szempont mindenképpen megemlítendő:

Miről szól ez az elemzés?

  • Négy hétig kitartóan erősödött a forint az euróval szemben, így a 360 feletti régióból a 350 alattiba süllyedt az euró árfolyama.
  • A héten volt egy MNB kamatdöntés, ami megerősítette, hogy valóban várható a júniusi kamatemelés, mégsem erősödött tovább a forint.
  • Az elemzésben egy lényeges fundamentális és három fontos technikai elemzési szempontot szedtünk össze, hogy miért nem erősödött tovább a héten a forint.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés