Előfizetői tartalom

Meddig eshet még a forint? - Csúnya szintek vannak a láthatáron

Az elmúlt napokban gyors ütemben gyengült a forint és mivel a 410 feletti tartományban eddig még sosem járt az euróval szemben, így nincs múltbeli kapaszkodó arra a kérdésre, hogy meddig eshet még a forint. A technikai elemzés néhány megközelítése azonban segít választ adni.

A több ok miatti recessziós félelmek, a dollár szárnyalása és az euró/dollár árfolyamban egy fontos technikai szint áttörése tegnap jókora forintesést okozott: az euró jegyzése 410 közelébe, a dolláré a 400-as szint közelébe ugrott, aztán ma még tovább ütötték a magyar fizetőeszközt. Cikkünk írásakor már 413 körül járt az euró és 406 közelében a dollár jegyzése, ami egyúttal jelzi azt is, hogy az euró és a dollár lassan paritásba kerül egymással, azaz eléri az 1,00-ás szintet. A friss forintpiaci fejleményeket ebben a cikkünkben mutatjuk be:

Amint az alábbi ábrán láthatjuk: az 1,0340-es szint tegnapi letörésével jókora tér nyílt ki a dollár erősödése, azaz az euró esése előtt, és mint tudjuk: a dollár szárnyalása nem szokott jót tenni a feltörekvő piaci devizák között a forintnak sem.

Ez tehát egy alapvetően kedvezőtlen külpiaci keret a forint számára, ami a további gyengülés felé mutat.

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés