Előfizetői tartalom

Mennyit lendít a fogyasztáson az új devizahiteles mentőcsomag?

A kormány és a Bankszövetség múlt héten bejelentett, a lakossági jelzáloghiteleseknek szóló mentőcsomagja egy széles kör számára azt eredményezi, hogy több pénze marad fogyasztásra, egy szűkebb kör számára azonban többlet teherrel jár. A Portfolio.hu kalkulációi szerint a két hatás eredője mérsékelten pozitív a lakossági fogyasztásra, de várhatóan nem lesz elegendő ahhoz, hogy megakadályozza a fogyasztás jövő évi zsugorodását.

Amint múlt heti elemzésünkben részletesen bemutattuk: a rögzített árfolyam melletti törlesztés széles körű igénybevételi lehetősége hatására mintegy 30%-kal csökkenhetnek a havi törlesztő részletek a következő 5 év során (amennyiben a frankhitelesek esetén 250-es piaci és 180-as rögzített árfolyam melletti törlesztéssel számolunk) azok esetében, akik nem estek még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés