Előfizetői tartalom

Itt az MNB nagy terve, amivel Magyarország elkerülheti a csapdába esést

Az új versenyképességi stratégia minden elemének a demográfiai helyzet javítása mellett támogatni kell a tudásfelhalmozást és az innovációs képességeink javítását - mondta a Portfolio-nak adott interjújában Virág Barnabás, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ügyvezető igazgatója a jegybank 180 pontos csomagjával kapcsolatban. A világ új technológiai korszakában csakis a piramis alapjaitól a csúcsig terjedő oktatási és vállalkozás-fejlesztési reformokkal lehetünk sikeresek. Az MNB szerint ha Magyarország végre tud hajtani egy átfogó versenyképességi fordulatot, azzal biztosíthatja, hogy 2030-ra megközelítsük az osztrák fejlettségi szint 80-90 százalékát.

Portfolio: Legutóbb 2016-ban beszélgettünk, szintén a versenyképességi törekvésekről az akkor megjelent kötet kapcsán, és már akkor körvonalazódott egy újfajta nagy terv. Ez mostanra meg is valósult a 180 lépés a magyar gazdaság fenntartható felzárkózásáért - Új Magyar Fejlesztési Terv elnevezésű jegybanki dokumentum múlt heti bemutatásával. Nem tartanak-e attól, hogy...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái