Előfizetői tartalom

Infláció és 400 forintos euró: ki bírja tovább a bérversenyt?

Baja Sándor, Randstad Hungary
Úgy tűnik, hogy egyelőre a magas infláció velünk marad. Ez nem csak itthon van így, hanem mindenütt a régiónk két vége között: Csehországtól Romániáig. Ráadásul az árszabályozás nélkül a szomszédoknál az infláció 3-4 százalékponttal magasabb annak ellenére, hogy a korona és a lej is jobban tartja magát az euróhoz képest, mint a forint. Az utóbbi években folyamatos reálbérnövekedéshez szokott magyar munkavállaló mit fog lépni akkor, amikor a bérnövekedése a közepes- és nagyvállalatoknál infláció alatti volt?

Nagy az infláció, nagy béremelés kell Természetesen nem mehetünk el szó nélkül a KSH versenyszférára kimutatott ez évi első negyedéves 13,7%-os bérnövekedése mellett sem. Egyrészt nagyon sok kisebb vállalatnál a minimálbér majdnem 20%-os emelkedése sokszázezer ember (papíron) levő bérére hatott. Merem remélni, hogy a munkáltatói teher 4%-os csökkentése fehérített...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái